(2837) Kandovaná citronová/pomerančová kůra v čokoládě

4 neošetřené  pomeranče (citrony)
350 g cukru plus asi 50 g cukru na obalení
50-100 g hořké čokolády podle chuti

Pomeranče důkladně omyjte  a pečlivě osušte.
Z každého konce odřízněte špičku,  nařízněte slupku  na 4 části od jednoho konce k druhému. Opatrně oloupejte a nakrájejte na  tenké proužky. Proužky dejte do kastrolu a zalijte studenou vodou. Vodu přiveďte k varu, poté ihned stáhněte z plotny, vodu slijte a celý postup ještě dvakrát opakujte – vytáhne to hořkost. Nechte okapat na sítu.
Smíchejte cukr se 150 ml vody, přiveďte k varu a 5 minut mírně vařte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přidejte proužky pomerančové kůry do cukrové vody a na maličkém plameni vařte  do měkka přiklopené pokličkou. Sceďte (zbytek cukrové vody nevylévejte, je strašně dobrá, třeba do čaje.)   Kousky  kůry rozložte  na plech vyložený pečícím papírem. Nechte schnout  alespoň 3-4 hodiny, nejlépe přes noc. Poté ještě lehce lepivé kousky obalte v cukru.
Ve vodní lázni rozpusťe čokoládu, každý kousek do poloviny namočte a zase nechte na pečícím papíru zaschnout.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2837) Kandovaná citronová/pomerančová kůra v čokoládě

  1. sharka.68 napsal:

    u nás se tomuhle mlsání říká SIRKY 😉

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Přiznám se, bez mučení, že nevěřím obchodům, kde píšou, že je to BIO …. takže k takovým receptům jsem skeptická, doma to v obýváku nepěstuji. Ale foto nádherné a recept bude určitě skvělý 👍👍👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..