125 g medu
70 g másla
strouhaná kůra z 1/2 citronu
250 g hladké mouky
100 g neloupaných strouhaných mandlí
70 g moučkového cukru
1 vejce
lžíce rumu
1/2 prášku do perníku
Med s máslem a citronovou kůrou rozpustíme ve vodní lázni. Mouku, cukr, mandle a prášek do perníku dobře promícháme, přidáme med s máslem, vejce a rum a vypracujeme těsto, které necháme asi 1/2 hodiny odpočívat. Pak ho vyválíme, vykrájíme různé tvary, potřeme je rozšlehaným vejcem a zvolna upečeme. Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou nebo čokoládovou polevou a třeba i loupanými mandlemi.
Poslala Fialka
stejně děláme bobry a želvy..haderach bude vědět ..těsto stejné,formičky jiné:-D
Mandlové perníčky taky neznám… Šiš letos je to jeden poklad za druhým😋
Měla bych dotaz – potřebují rozležet? Pokud ano, jak dlouho asi?
Začala bych s nimi někdy kolem Mikuláše, současně s dalším cukrovím. 🙂
Hmmm, tak ty musí být tak dobré, že půjdou zrovna do ledvin. U nás se nejvíc osvědčily perníky z dvojího těsta (jedno tukové s kořením ze žitné mouky, druhé řidší medové z pšeničné, které se pak zpracuje dohromady). A z koření dávám jen trochu skořice, hřebíčku a nového koření.