…aneb aby nám z toho cukroví nehráblo!
Marináda
olej
česnek (sušený nebo prolisovaný)
bílý pepř
tymián
saturejka
oregano
rozmarýn
tlučený jalovec
Ostatní suroviny
vepřové plátky (krkovice, kýta nebo i plecko)
hladká mouka
sádlo nebo olej
větší cibule
sůl
Z oleje, česneku, pepře, jalovce a bylinek (možno nahradit i směsí provensálských bylinek) umícháme řidší pastu, kterou naneseme z obou stran na naklepané plátky masa, naklademe je do misky, překryjeme fólií a necháme v ledničce odležet nejméně do druhého dne. Pak si v pekáčku rozehřejeme tuk, plátky lehce poprášíme moukou, z obou stran je rychle opečeme a odložíme stranou. Do tuku dáme drobněji nakrájenou cibuli, osmahneme ji do světle žluta, zalijeme horkou vodou a necháme odvařit případné přípečky ze dna nádoby.
Do tohoto základu vrátíme maso, osolíme, zakryté vložíme do mírně vyhřáté trouby (asi 120°) a zvolna za občasného podlití pečeme do změknutí. Nakonec šťávu případně dosolíme a můžeme zjemnit plátkem másla.
Podáváme s brambory, rýží, hodil by se i brknedlík a špenát.
Poslala Fialka
Mňam! Už mě z toho sladkého bolely zuby. 😉
Tak sladké moc nemusím, to tak dvakrát do roka si huběnka zamane…ale tohle vypadá moc dobře! Dala bych si, a potom ke kávičce to srdíčko😋
Kobzole a vepřové , konečně , mňam . Šťávičky tam je dost , beru 😎
Pořádný masakus se vždycky hodí – dobře kořeněné, bude to výborné 😋😎
Pro Sharku – pozdě, ale přece: hovínka = krumpli gánci (vidíš, teď mi to zní normálně, ale jako dítě jsem to asi potřebovala nějak pochopit), a ty cucky = listiszterc
Děkuju moc…
Dík Fialko to bych mohla udělat zítra.
Tak honem naložit maso.
Ale to vypadá velice zajímavě a chutně, ovšem …. jako vše od Fialky 👍👍