60 dkg brambor
7 dkg sýru Gruyere
4 dkg parmazánu
0,5 KL tymiánu
0,5 KL rozmarýnu
1 PL másla
Brambory okrájet a nakrájet na maličké plátky. Necháme je ve vodě cca 10 minut. Brambory osušíme a zamícháme bylinky s rozpuštěným máslem, rukama zamícháme.
Troubu předehřejte na 190°. Přikryjte alobalem a dejte péct na 20 minut. Po této době sundejte alobal a brambory dopečte dozlatova ještě dalších 15–20 minut. Je to recept na PŽ ze dne 23.11.2022
Poslala Úsměvka: „Chtěla jsem vyzkoušet …. Já to dala do zapékacích misek vymazaných máslem, ale čas dle PŽ byl krátký, brambory tam musely být déle. Sýr Gruyere jsem doma neměla, takže Gouda a parmazán, nesolila jsem …. Ale za ten čas to nebylo propečené, je třeba delší dobu, minimálně o 10 minut (asi brambory z Vysočiny) … ale jinak dobrý. Dala jsem k tomu rybí filé a okurkový salát, bylo to výborné.“
Pošli ty brambůrky…salát si dêlám kapku jinej (se zakrysankou) a filé netřeba😋
Jo, a těch brambůrek klidně víc..😋 budu Tě velebit až do allejulá
Brala bych kompletní menu – jen kdyby někdo udělal 🤔
Taky bych si brambůrky se sýrem dala. Hodně ráda mám brambory zapečené s nivou a smetanou.
Křupavé brambůrky, bylinky, sýry – naštěstí jsem už po jídle. Jinak bych snad přemohla lenost a šla si je ještě teď udělat. Ale budou brzy, brzičko. 🙂
Brambory kdykoliv a jakkoliv. Takhle naplátkované jsem ještě nedělala. Zapečené se sýrem budou jistě olalááááá. Zima bude dlouhá…… 😋😎