(2848) Křupavé brambory se sýrem a bylinkami

60 dkg brambor
7 dkg sýru Gruyere
4 dkg parmazánu
0,5 KL tymiánu
0,5 KL rozmarýnu
1 PL másla

Brambory okrájet a nakrájet na maličké plátky. Necháme je ve vodě cca 10 minut. Brambory osušíme a zamícháme bylinky s rozpuštěným máslem, rukama zamícháme.
Troubu předehřejte na 190°.  Přikryjte alobalem a dejte péct na 20 minut. Po této době sundejte alobal a brambory dopečte dozlatova ještě dalších 15–20 minut. Je to recept na PŽ ze dne 23.11.2022

Poslala Úsměvka: „Chtěla jsem vyzkoušet …. Já to dala do zapékacích misek vymazaných máslem, ale čas dle PŽ byl krátký, brambory tam musely být déle. Sýr Gruyere jsem doma neměla, takže Gouda a parmazán, nesolila jsem …. Ale za ten čas to nebylo propečené, je třeba delší dobu, minimálně o 10 minut (asi brambory z Vysočiny) … ale jinak dobrý. Dala jsem k tomu rybí filé a okurkový salát, bylo to výborné.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2848) Křupavé brambory se sýrem a bylinkami

  1. lakysa22 napsal:

    Pošli ty brambůrky…salát si dêlám kapku jinej (se zakrysankou) a filé netřeba😋

  2. a.rena napsal:

    Taky bych si brambůrky se sýrem dala. Hodně ráda mám brambory zapečené s nivou a smetanou.

  3. bozena.fialova napsal:

    Křupavé brambůrky, bylinky, sýry – naštěstí jsem už po jídle. Jinak bych snad přemohla lenost a šla si je ještě teď udělat. Ale budou brzy, brzičko. 🙂

  4. kvetula.v napsal:

    Brambory kdykoliv a jakkoliv. Takhle naplátkované jsem ještě nedělala. Zapečené se sýrem budou jistě olalááááá. Zima bude dlouhá…… 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..