(2849) Kořeněné cukroví

(na internetu lze najít také jako pardubické perníčky)

Těsto
125 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
100 g jemně nastrouhaných ořechů
100 g másla
1 žloutek
vrchovatá lžička perníkového koření (ne prášek do perníku!!)
Ze všeho spatláme těsto a necháme v chladu odpočinout. Pak ho vyválíme, vykrájíme a do růžova upečeme.

Náplň
4 – 5 lžic cukru krupice
100 g mletých ořechů
hustá švestková povidla
rum
Cukr svaříme s troškou vody na nit, spaříme v něm strouhané ořechy a vmícháme povidla, po vychladnutí přidáme rum. Slepené cukroví potáhneme rozpuštěnou čokoládou a případně ještě dozdobíme.

Poslala Fialka

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2849) Kořeněné cukroví

  1. a.rena napsal:

    To vypadá hooodně dobře! Nikdy jsem ještě neviděla, ani o tomto receptu neslyšela. Že bych prubla? Uvidím. Letos mi odpadlo pečení pro jiné, budu péct jen málo. A manžel je konzerva.

  2. lakysa22 napsal:

    VypadÁ to dobře – uloží m na Velký noce..😋
    Na vánoční perníčky už těsto odpočívá.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jak já sladké nemusím, tak toto asi zkusím 😉

  4. kvetula.v napsal:

    Tak tyhle perníčky se můžou dělat celoročně… Kdyby se našla dobrovolnice, nemusela bych je 🐻 dělat já. Moc se mu zamlouvají😋😎

  5. IvaC napsal:

    Nikde není v těstě med?Jinak parádní recept…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..