(2850) Pomerančový likér

4 pomeranče
1 litr vodky
3 svitky skořice
1 lusk vanilky
300 g cukru krystal
3 dcl vody

Z pomerančů oloupejte slupku a dejte ji do velké šroubovací lahve. Přidejte skořici a vanilku. Zalijte vodkou, uzavřete a nechte minimálně 24 hodin macerovat – ne v lednici, ale taky ne na kamnech.
Nakrájejte oloupané pomeranče (1–2 můžete nechat  se slupkou). Naskládejte je do další lahve  a prosypávejte je přitom cukrem. Poté všechno  zalijte trochou vody (asi 2 dcl). Uzavřenou nádobu protřepejte a také nechte 24 hodin odležet, aby se cukr rozpustil.
Druhý den začněte  vařením sirupu:  pomeranče s cukrem dejte do hrnce, přidejte trochu vody a pomalu vařte, aby se cukr definitivně rozpustil a uvolnila se pomerančová šťáva.
Asi po 15 minutách hrnec odstavte a nechte chvíli vychladnout. Mezitím sceďte macerovanou vodku, ideáloně přes plátno (utěrka, kapesník…). Po vychladnutí sceďte také sirup a obě části smíchejte. Přelijte do lahví a je to.

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2850) Pomerančový likér

  1. lakysa22 napsal:

    Alcahoolu už mám dost, ale mohla bych zkusit před Sivlestrem. Z každého jen oblíznu, aby h věděla, co daruju, ale pro sebe bych mohla vyrobit skleničku na ulizování😋😋

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak tady jsem se trochu ztratila ….. 4 pomeranče …..
    1. z pomerančů oloupejte slupku …..
    2. nakrájejte pomeranče (1-2 můžete nechat se slupkou) …..
    Jako věřím, že to bude dobré, jen je těch pomerančů je asi málo. Ale určitě bych vyzkoušela.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..