(2851) Důlkové koláčky

170 g hladké mouky
150 g sádla
150 g moučkového cukru
60 g kakaa

Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Dáme vychladit. Uděláme kuličky, obráceným koncem vařečky uděláme důlky a opatrně upečeme. Necháme vychladnout a do důlku dáme trochu višňové zavařeniny a doplníme jednou višní že zavařeniny.
Když  ozdobíme cik cak rozpuštěnou čokoládou, zavařenina tak nevysychá a koláčky se dají skládat v krabici na sebe. Pokud použijeme i bílou, vypadá to lépe.

Poslala Francizska: „S těstem se hůře pracuje, peču to jako poslední a prvních pár kousků peču s jiným těstem. Mají tendenci se rozšiřovat, lépe snad roztékat a těsto občas musím doladit. Záleží to na mouce.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2851) Důlkové koláčky

  1. sharka.68 napsal:

    jedno z mála cukroví, které mi chutná a které si na vánoce dovolím 2-3 kousky sníst…

  2. bozena.fialova napsal:

    Mám známou, která skoro všechno cukroví peče se sádlem a má ho luxusní. Tyhle koláčky jsou jedním z nich. Jsou vynikající.

  3. Vera M. napsal:

    Kdysi je pekla moje mamka podle Sandtnerky, ale kde je té „kuchařce“ konec. Měla jsem je moc ráda, díky za recept a udělám .
    Trošku mě tam mate ta kompotovaná višeň, přemýšlím, jak dlouho může vydržet??
    Proto pečeš jako poslední…

    • Francizska napsal:

      Věrko, to není višeň z kompotu. Jen jsem se chtěla vyhnout výrazu marmeláda a džem. Prostě višňový džem s kousky ovoce, ty višně jsou v tom džemu v podstatě celé, vypeckované. Někdy, když mám višně, dělám vlastní, jinak kupuji. A to si v obchodě pečlivě vybiram.
      Peču to poslední, protože se s tím těstem hůře pracuje. Má tendenci se roztékat či jak bych to nazvala. Já obecně začínám lineckým, potom těsta s kakaem a nakonec toto.
      Jak dlouho vydrží nevím, zmizne jako první. Manžel a dcera jdou v podstatě jen po nich. Syn je nejí.

  4. kvetula.v napsal:

    Kdysi jsem dostala recept na „Sádlové cukroví“ (i se zvzůrečkem Lakys), ale nikdy jsem nedělala a recept skončil kdoví kde, tak inkredence neporovnám. Ale vím, že to bylo dobré. Tohle je výroba, která nepotřebuje dlouhé stání, tak bych mohla zkusit 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..