170 g hladké mouky
150 g sádla
150 g moučkového cukru
60 g kakaa
Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Dáme vychladit. Uděláme kuličky, obráceným koncem vařečky uděláme důlky a opatrně upečeme. Necháme vychladnout a do důlku dáme trochu višňové zavařeniny a doplníme jednou višní že zavařeniny.
Když ozdobíme cik cak rozpuštěnou čokoládou, zavařenina tak nevysychá a koláčky se dají skládat v krabici na sebe. Pokud použijeme i bílou, vypadá to lépe.
Poslala Francizska: „S těstem se hůře pracuje, peču to jako poslední a prvních pár kousků peču s jiným těstem. Mají tendenci se rozšiřovat, lépe snad roztékat a těsto občas musím doladit. Záleží to na mouce.“
jedno z mála cukroví, které mi chutná a které si na vánoce dovolím 2-3 kousky sníst…
Mám známou, která skoro všechno cukroví peče se sádlem a má ho luxusní. Tyhle koláčky jsou jedním z nich. Jsou vynikající.
Sádlové koláčky jooo! Dělávám a máme rádi. Sádlo vůbec miluju. Vánoční cukroví s ním sice nepeču, ale kynuté buchty zásadně mísím jen se sádlem. A k vaření bez debaty. Nebo máslo, podle potřeby. Olej jenom do salátů, do jídla mi nechutná.
Jsme na tom stejně. A když jsi zmínila ty kynuté buchty, ať jsem třeba za čuně, ale nedostižné je do nich vyškvařené slepičí sádlo. To je těsto jak peříčko. 🙂
Souhlasím, JE!
Kdysi je pekla moje mamka podle Sandtnerky, ale kde je té „kuchařce“ konec. Měla jsem je moc ráda, díky za recept a udělám .
Trošku mě tam mate ta kompotovaná višeň, přemýšlím, jak dlouho může vydržet??
Proto pečeš jako poslední…
Věrko, to není višeň z kompotu. Jen jsem se chtěla vyhnout výrazu marmeláda a džem. Prostě višňový džem s kousky ovoce, ty višně jsou v tom džemu v podstatě celé, vypeckované. Někdy, když mám višně, dělám vlastní, jinak kupuji. A to si v obchodě pečlivě vybiram.
Peču to poslední, protože se s tím těstem hůře pracuje. Má tendenci se roztékat či jak bych to nazvala. Já obecně začínám lineckým, potom těsta s kakaem a nakonec toto.
Jak dlouho vydrží nevím, zmizne jako první. Manžel a dcera jdou v podstatě jen po nich. Syn je nejí.
Aha , Oki . Mňam , těším se
Kdysi jsem dostala recept na „Sádlové cukroví“ (i se zvzůrečkem Lakys), ale nikdy jsem nedělala a recept skončil kdoví kde, tak inkredence neporovnám. Ale vím, že to bylo dobré. Tohle je výroba, která nepotřebuje dlouhé stání, tak bych mohla zkusit 😋😎