… jak zlikvidovat zbytky
bagetky
šunka
sýr (gouda, cheddar …..)
červená cibule či pórek
zakysaná smetana
sůl
pepř
koření dle chuti
Rozpálíme troubu na 200°.
Rozkrojíme bagety či bagetky a v misce smícháme nakrájenou šunku na drobné kousky, sýr nakrájíme či nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme sůl, pepř, koření dle chuti, cibuli či pórek a vmícháme zakysanku. Umíchanou směs navrstvíme na pokrájené bagetky na plechu vyloženém pečícím papírem a pečeme cca 15 minut.
Poslala Úsměvka: „Já dala pórek, měla jsem zbytek v lednici, kvalitní šunku (měla 98 procent masa), dala jsem goudu.
Nebojte se tam navršit velkou vrstvu, speče se to. A pokud vám zbyde trochu náplně, tak to přihoďte vedle bagetek, je to skvěle připečené a moc dobře to chutná. Jako oblohu zvolte zeleninu dle chuti ….. u nás byla okurka.
Je to velmi jedlé, navíc tam můžete hodit vše, co vám zbývá doma.
Dá se to jíst horké, teplé i studené ….“
Protože doma psát nemohu a dnes jsem v práci tento rok naposledy,tak bych ráda i v tomto smutném čase pro Janinu rodinu i Bramboračku,popřála všem hezké Vánoce,
klid , pohodu a zdraví,mimo míru nic důležitějšího není.Budu se těšit na další setkání s vámi všemi v novém roce…
Ivanko, i tobě krásné svátky. A děkujeme.
Krásné svátky, Ivo, a taky se těším v novém roce.
Taky krásné a kouzelné Vánoce a tousty udělám !! Díky za podrobný recepice . Nechce se mi už ani přemýšlet …
A že se tento recepis bude brzo hodit, o tom nikdo nepochybuje. A bude to příjemná změna.
Ivanko, pohodové a klidné svátky a všechno dobré v novém roce.
Tak jediné, co mne do takových zbytkových zapékacích popatlánek přidat nikdy nenapadlo, je zakysanka… Jak píše Renatka , brzy bude příležitost vyzkoušet 😋😎
Úsměvko, fákt se tam dá hodit VŠE, co doma zbejvá? Já bych věděla, ale ta porce by se mi do trouby nevešla🤣
Ale děkuju za recpectík – ještě zbejvá poslat Maruš ke dva ácti měsíčkům pro zakysanku. Vypařila se dnes u oběda…