(2883) Alsaský koláč

hladká mouka
máslo
droždí
cukr
voda
sůl
pepř
muškátový ořech
crème fraîche
slanina
červená a bílá cibule

5 g droždí rozdrobíme do
50 ml vlažné vody a
půl KL cukru
a necháme vzejít.

500 g hladké mouky smícháme s
25 g másla
200 ml vody a vzešlým kváskem.
Vypracujeme tužší těsto a necháme hodinu v teplé odpočívat.
500 g crème fraîche osolíme a opepříme, nastrouháme muškátový oříšek a promícháme.

Těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme na úplně tenké placky. Dáme na pečící papír. Na těsto dáme crème fraîche, posypeme tenkými proužky slaniny ( celkem 280 g) a proužky červené a bílé cibule (280 g). Pečeme na obráceném plechu 4 až 5 min na 250°.

Recept a foto pan Milan Paleta

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2883) Alsaský koláč

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Super návod na výrobu crème fraîche má pan Cuketka, dělala jsem a je výborný.

  2. lakysa22 napsal:

    Já četla kilo cukru…no jo, ještě jsem neměla ☕

  3. IvaC napsal:

    Taková alsaská pizza,stejně mám raději bílý podklad,než červený.Děkuji…

  4. adela.adale napsal:

    Připomíná mi to Flammkuchen, a ten můžu. A ty vypečené okraje na fotce bych hned okousala 🙂
    Zkusím i tento recept, díky

  5. Francizska napsal:

    Dala bych si, vypadá výborně.

  6. Vera M. napsal:

    A všimněte si , jak malinko má droždí – a funguje to . Luxusní recept . Mňam

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..