600 g vysokého roštěnce
dijonská hořčice
olivový olej
sůl
pepř
bagetky
máslo
jarní cibulka
Roštěnec očistěte a vrchní blánu nařezejte na kostičky. Potřete hořčicí a olejem a nechte nejméně 24 hodin zabalené marinovat v chladu.
Maso osolte, opepřete, ze všech stran zprudka opečte na pánvi a vložte do trouby, předehřáté na 140°. Pečte asi hodinu tak, aby měl roštěnec ve středu 45–55° (kontrolujte vpichovacím teploměrem, ale a pokud ho nemáte, věřte, že roastbeef vždy chutná lépe upečený míň než propečený dosucha).
Po vyjmutí nechte maso ještě 10 minut odpočinout, pak ho nakrájejte na tenké plátky. Čerstvé bagety namažte máslem (tady bych margarín fakt nepoužívala), položte na ně plátky roastfbeefu, ozdobte trochou majonézy a posypejte nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.
Je to trochu jednodušší příprava roastbeefu, která se v podstatě nemůže nepovést.
To se dělá??? Takové chutě??? A bez poslaného vzorku??? Roastbeef jsem dělala jednou v životě a rozhodně se nemůžu pochlubit výsledkem, i když jsem se snažila a přesně dodržovala recepis. Do dneška si ze mě dělá rodina srandu.
Ježišinkote , to je dobrota . Já nedělala ještě nikdy . Vím, že je zde recept od Francizsky , ale bojím . No, musím už to jednou zkusit . Ruce mi urvou – všichni
No jo, ale ještě třeba napsat, že je dobré péct větší kus. To se mi povedlo několikrát za doby nuceného výseku, tam jsem koupila dvoukilový balvan roštěnce a upekla. Byla to fantazie, ale v dnešních cenách se mi to nějak nechce ani zkoušet.
Jejda, dala bych si pečenou krávu! A jak! Ne, že bych to dělala nějak často, ale pokaždý se mi osvědčilo tu flákotu svázat. Je pak kompaktnější a tak nějak všude stejně tlustá a tedy i stejně hotová…
Chicht. Když tak vzpomínám, vychází mi jeden rostbíf na šest let vlastního hospodaření a roast beef – tedy pečený hovězí – tak na tři roky. Já totiž miluju hovězí dušený a vařený. Ale stejkem či hambáčem rozhodně taky nepohrdnu. 😁
to se nedělá,tohleto..když je jedna ráno v robotě a ještě nesnídala…