kuřecí stehna
růžičková kapusta
anglická slanina
uzená paprika
bílé víno
olej
vývar
sůl
Z kapustiček obereme zvadlé lístky, košťál nařízneme a v osolené vodě vaříme asi 6 minut do poloměkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kuřecí stehna rozpůlíme (nebo použijeme rovnou jen paličky), osolíme a na rozpáleném oleji ze všech stran zprudka opečeme. Přendáme do pekáče a na výpeku orestujeme na kousky nakrájenou slaninu. Obsah pánve přendáme k masu, ochutíme uzenou paprikou, podlijeme vínem a vývarem a pečeme v troubě předehřáté na 180° doměkka. Asi 10 minut před dokončením přidáme kapustičky, promícháme a dopečeme dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší.
kapustičky s brkaší mi navodily Colcanon…já bych ani nemusela to kuře..stačilo by mi šťavkou polejt tu brkaši a dát si k tomu ty kapustičky…
To sice jo, ale bez kuřete šťavku neuděláš. 🙂
já neřikám, že kuře není potřeba, jen, že bych ho nemusela…by ho snědl někdo jiný… 😉
Kapustičky vždycky! S kuřetem i s malou kopičkou bramborové kaše. Mňam
Vřele doporučuju, bylo to sice jen s vařeným bramborem, ale bylo to vynikající. Fšecko – kuře, kapustičky a ta šťáva!! 🙂
Omlouvám se, že nepřispívám k receptu.
Pokud se nemýlím, dnes slaví narozeniny paní A.rena.
Přeju všechno nejlepší.
Pan Hrabě, moc děkuji za přání. Pamatováka máte opravdu dobrého. 😉
Suroviny mám a velkou chuť na to taky. Hádejte, co budu zítra vařit??? 🙂
Moc hezký recept, děkuju.
Tiše si tu slintám, ale „růženky“ byly předevčírem k večeři. Jen zapečené se smetanou, s toustíkem, takže musím ještě trochu pauzičku a může být masová verze 😋😎
Kapusta, ne kapusticky, byla včera k obědu. Podušená a s vepřovým.
Byla vynikající. Dlouho jsme ji neměli, přišla k chuti.
Kapustičky dělám často.
Ale to je tedy porce.
Pro pracujícího chlapa, no.
🤣🤣🤣
Tak to bych si dala taky. Ale růžičky jím u nás jenom já, tak budou někdy jenom pro mě, až bude příležitost. Na víkend si totiž můj muž objednal klasický kel, tak to musím nějak dobře vymyslet.
Zkusily jste ovarit růženky, nechat je vychladnout..osusit je, nabodnout na spiz a obalit v bramborakovym těstě a osmazit? Lahoda…
Nezkusila. Zkusím. To musí být skvělé!
1434, ale vareny, ne smazeny.
A opakování je matka moudrosti.Už zapomínám, co mě kdy zaujalo. Holt, je mi pětatřicet. 😊
Šárko, díky za nápad, to vyzkouším.
Kapustičky i kapustu u nás doma můžeme, zrovna zítra bude s pečeným vepříkem, ale vyzkouším i tento recept, stejně asi budu muset svůj jídelníček zbavit tučnějších jídel, takže kuře je dobrá volba. Děkuji za inspiraci a Haderach za email. I já jsem ten kdo se přihlásí denně, ráda sleduji zdejší diskusi, ale přispívám sporadicky. Tak se polepším, zdálo se mi že je tady komunita která se zná a umí mezi sebou vtipně konverzovat, tak i proto jsem jen „nakukovala“ a musím říct že velice ráda. Vaše diskuse i příspěvky jsou supr.
To budeme moc rady! Vitej zpet do houfu.
Tak tě vítám a šupšup psát a i nějaký receptík poslat.😉😃
Nellinko, už se na tebe těšíme. 🙂
A abys vedela, my si pamatujeme pribeh tveho jmena! 🥰
No tak to jsi mě teď dostala, já myslela že se znáte navzájem a prostě komunikujete, ale že si zapamatujete někoho kdo dal jen pár příspěvků, to mě nenapadlo. Dlouho jsem se starala o manželovy rodiče a sem jsem nakukovala denně pro zlepšení nálady. Vždy když jsem měla chvilku jsem jukla a na chvilku jsem se odreagovala, jste supr 😀 Teď už rodiče odešli a zas pomáhám s vnoučkem, jsou mu tři a už pečeme sušenky, perníčky, naposledy rohlíky, baví ho to, takže možná další člen Bramboračky až povyroste.
Zapíšu ho do pořadníku.
Máš tu kdesi v pravěku přání, nevzpomínáš si? „Není Nella jako Nela, některá je Daniela…“