(2908) Quiche s cibulí a ořechy

Těsto
200 g polohrubé mouky
3 PL vody
1 žloutek
100 g másla
špetka soli
Ze všech přísad vytvoříme těsto, které dáme chladit do lednice

 

Náplň
3 velké cibule
150 g vody
2 ks vejce + bílek z těsta
50 g másla
50 g nivy
50 g goudy
špetka muškátového oříšku (nutně být nemusí)
10 PL smetany ke šlehání
špetka pepře
50 – 100 g posekaných ořechů

Ve chvíli, kdy dáme těsto odpočinout do lednice, připravíme nakrájenou cibuli na kostičky a podusíme v kastrole ve vodě. Necháme vychladnout a přidáme máslo, rozkvedlaná vejce, na kostičky posekané sýry, smetanu a muškát s pepřem. Necháme cca 5 minut zahřívat – sýr se rozpustí a vejce trochu ztuhnou. Opět necháme vychladit.
Posekáme si vlašské ořechy.
Vyválíme těsto do normální dortové formy (nezapomeneme na okraje), nalijeme zchladlou náplň, posypeme ořechy a dáme do trouby na 45 minut při teplotě 150°.

Poslala Úsměvka: „Dobrou chuť.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2908) Quiche s cibulí a ořechy

  1. jarybarka napsal:

    Usměvko nádhera.
    S nivou a těmi ořechy to musí být labůžo.
    Ukládám si a určitě udělám.

  2. Vera M. napsal:

    To je zase luxus ✨. Nejlepší bude asi teplý …

  3. a.rena napsal:

    To jsou opět kulinářské svody! Nezbývá, než zkusit. Třeba mě i minou afty. (Po ořechách vždycky trpím. Syrové nemůžu vůbec a přepečené jsou sázka do loterie. Ale mám je ráda).

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Kočky, byl skvělý a chválený. Jen příště bych korpus předpekla, jak vidíte na obrázku, tak není ouplně cajk.
    A sýrů jsem dávala víc, přidala jsem i pokrájenou šunku na kostičky, smetany jsem tam dala celý kelímek 33%. Měla jsem strach z cibule, ale zbytečně, tím že se dusí ve vodě pod pokličkou cca 15 minut, tak byla výborná. A muškát jsem nedávala, já ho nějak v jídle nemusím. S těstem se skvěle pracuje, určitě bude mít využití i na jiné koláče, klidně i sladké.
    A děkuji za pochvalu.

  5. Francizska napsal:

    Máš to krásné. Děláš chutě.

  6. kvetula.v napsal:

    Cibule začíná kvapem rašit (že by už cítila příchod jara?) , takže strouhám, smažím, mrazím a cpu kam se dá. Tohle je taky dobrý způsob, jak ji zužitkovat. Věřím, že to bude luxusní a určitě nezbyde. 😋😎

  7. lakysa22 napsal:

    Tady by to chtělo zvzůreček!! Niva ořechy – to je slastné spojení. A mukšát můžu, špetičku dávám do kapání do polévky.

  8. IvaC napsal:

    Ani ty ořechy,ani ten muškát.a to ať v kiši nebo v kapání,by mne nenapadly.Miluji kiš a někdy si ho dělám jen pro sebe,muž to nebaští.Těsto je opravdu lepší předpéci,jen tak lehce,dobré je ho i trochu propíchat,a pak dávám pórek,nějakou šunku, strouhaný sýr,jaký mám doma,a zaleji to rozmíchanými vejci v zakysané smetaně,případně do té směsi zamíchám bylinky,samozřejmě sůl a pepř…Děkuji za připomenutí…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..