mléko
cukr
kvasnice
vejce
slivovice
uvařené brambory
polohrubá mouka
džem nebo povidla
V 0, 4 l vlažného mléka, špetky cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Potem pridáme 3 vajca, papúcha slivovice( jeden do těsta a druhý do brucha), 2 uvarené najemňúčko nastrúhané erteple a doladíme polohrubú múkú. Vyhněteme těsto v pazúrách, né v tem elektrickém nesmyslu. Poprášíme múkú, zakryjeme a necháme chvilku vykynút. Pak lžičkú vykrajujeme malé bochánky, keré necháme dokynút. Prsty v nich uděláme dúlky asi jak galánčin pupík a smažíme z obúch strán v horkém sádle. Plníme džemem a povidly s oslazeným tvarohem.
Text a foto pan Milan Paleta: “ Tož dobrú chuť vy mlsňoši.“
Vypadá to nádherně. Jen bych potřeboval vidět ten galánčin pupík, abych přesně trefil velikost důlku.
Já kdybych ho viděla, tak balím kufry – samsozřejmě ne svoje!
Mě se moc líbí ten popis – to je na 1****
Pan Paleta 👍😎
Nádherně popsáno, určitě budou dobré. U nás se říká masopustu “ vostatky“ a budou tuto sobotu a budou i koblihy. Dělávám ze 2kg mouky, přidávám do těsta majonézu. Smažím celé dopoledne. Nezbyde ani jedna. Na návsi bývá zabíjačka. Pořádně promaštěné břucho se musí dostatečně prolévat slivovičkou. Už se těším, sjede se celá rodina.
Krásný popis: papúch slivovice,mě dostal. Recept ukládám. Díky
Musím jen potvrdit co se píše výše. Supr recept a nádherný návod. Člověk se nejen přiučí, ale i zasměje 😀