Bylo vynikající! Dle Fialčina nápadu jsem vyškvařila a chystala se přidat škvarečky. Někdo je zožral. Tak jsem na závěr vložila pár tlustších plátků sedláckého bůčku. A taky jsem kmínovala. Nakonec jsem do výpeku cmrndla trošku vody. Dali jsme to s chlebem, který je zvláště vhodný na vysávání luxusní šťávy.
BOYE
Koukám, že zelí boduje. Potěšení na mé straně. 🙂
No jo příště bude ve vylepšené verzi jako hlavní jídlo. Já jsem to dala zkušebně místo salátu.
Taky mám obavy o ty škvarečky, ne snad, že by je někdo zožral, ale aby nevysublimovaly, to je jejich neblahá vlastnost. Každopádně si do nákupního seznamu připisuju zelí a jdu do toho.
To je přímo exploze! Budu muset do obchodu…
Jejda a další nádhera.
Jedu pro zelí.
Jak pojedu po neděli do Brna, rozhodně se nevracím bez kapusty a zelí. Vždycky rodině říkám že pro mě není problém uvařit, ale dochází mi občas fantazie. Ovšem taky načerpám tolik inspirace, že nevím co dřív. Recepty z kapusty a zelí budou pro mě s manželem, to děti neoblibují, ale my ano 😛
Tak to má být. Inspirace…
A ještě jednou zelí. Některým se nezavděčím, neb řeč bude o čínském. Nedávno tu probíhala debata okolo salátu se špekem. Když salát uděláte z číňana a špek do něj hodíte tak horkej, že do listí vypaluje díry, je to bezva. Tedy aspoň nám to takhle vyhovuje.
Chicht, když jsem psala číňana, furt mi to opravovalo na velký Č. Představovala jsem si toho ubohýho Asiata, jak v něm špek o teplotě lávy vypaluje díry. Ujišťuji zde přítomné, že to není známka latentního rasismu. Jsem prostě cynik, no.