krájený chléb dle potřeby
vejce dle počtu topinek (osolit a opepřit)
plátkový sýr
pokrájený párek/slanina/šunka …
sůl a pepř (není nutný, já nedávám, sýr a ostatní stačí)
zelenina
To je tak, když přijdete z kolbenky a nechce se vám nic extra vymýšlet ….. tož chléb 2 dny „mladý“, sýr (je jedno jaký), párek (nutně potřeboval v neděli, ale ještě v úterý byl v lednici), sůl a pepř a trocha zeleniny je vždy a vejce – co topinka, to jedno vejce.
Poslala Úsměvka: „Opekla jsem chléb, potom vejce, párky a dozdobila na talíři ředkvičkou a salátovkou. Vím, že to není žádné kuchatské umění, ale i takové dny občas máme. 😉😉😉“
Kdo vyluští název? 🙂
CO LEDnička DÁ? U nás se taky pořád nejí jako v „Alkrónu“. Topinky u nás bývají s lecčím. Nejjednodušší jsou jen se směsí (recept 1869). Když na to přidám šunku, posypu sýrem a přidám na talíř zeleninu, oblizujeme se až za ušima. Nebo hotovou topinku máznu z jedné strany taveným sýrem, pokladu kolečky cibule (manželovi, mně ne) a namazanou stranou položím na pánev do rozšlehaného vajíčka. Může se pak potřít hořčicí a se zeleninou… úspěch zaručen i u děcek. Jó topinka! Momentálně nemám starý chleba, nemám totiž vůbec žádný chleba. A dcera bude péct až zítra. Tož tak. Věřím, že si u Úsměvků pochutnali, mně by chutnalo taky.
Správně – CO LEdnička DÁ, páč COULO už tu máme a CODUDA taky. Docházejí nám zkratky. 🙂 Topinka je věrný pomocník (teda pokud máš ten chleba). 🙂
Já dávám do vajíčka na pánvi topinku z jedné strany potřenou hořčicí. Navrch proužky cibule nebo vějířky kyselé okurky. Se sýrem vyzkouším, bude změna 😋
Topinky s okem máme rádi.Obložit lecčím co se najde v lednici + zelenina.
To je pikantní skvělé jídlo.
U nás v sezoně frčí topinka s houbovou smaženicí. Ale jinak taky co lednice dá.
Topinky dělám často, ale skoro pokaždé jsou jiné. Jednou COPO = CO POpadnu, jindy
COJEDO (obdoba CODUDA), občas OBJEVITELSKÉ – to není zkratka, dokonce i ZBYČE = ZBYtky ČEhosi a ŠKOTOVY = ŠKOda TO VYhodit. 🙂 🙂
Ha! A hned máme zkratek fůru! Díky!
COLEDA je krásný název. Doteď jsem říkala „nevím, kouknu“, nebo „něco na pánvi“.
Úsměvka zpracovala zbytky a přitom vytvořila lákavý pokrm 👍😋😎
Topinky úplně stejně jako vy 😎. Jsou super . Akorát dělám na málo oleje a jen dorůžova, aby nebyly takové ty vylamzuby
A já do toho hodím vidle: na topince mám nejraději tatarák 😂.
A já ti je vrátím. 🙂 Nejsem Atilla Bič boží, ba ani prostej Hun, a syrový maso prostě nepozřu. Nicméně – za topinku s česnekem bych vraždila. A nemůžu. Ale naučila jsem se to obejít – dělám si topinku na plotýnce, nasucho, a ze sušeného česneku si dělám česnekový máslo. Jako náhrada pro mlsnou hubu dobrý.
Tím nechci říct, že pojídači tatarského bifteku jsou turečtí nájezdníci, dělám ho manželovi, ochutím, ochutnám – ale nepolknu. Prostě záklopka.
To samé . Ale nad UT topinkou slintám a kdybych to předložila, tak bY se zaprášilo. Jí se i očima a tady je to 👍
To beru. Ja normální topinku smaženou na oleji nemůžu, s česnekem už vůbec ne. Ale pod ten tatarák si ji jednou za uherskej rok udělám. Musí být ze silnějšího krajíce, jde narychlo do rozpáleného oleje, aby se opekla jen navrch a uvnitř zůstala měkká. A tatarák mám míchá známy řezník, děla ho jen na objednávku. Jo, občas hřeším 😋
Topinky jsou svátek 😉
tahle domácí jídla, když Vám jako návštěvě tohle předložej,tak už vlastně nejste návštěva, ale berou vás jako domácíhoi a to je moc fajn… a já mám ráda tři vejce do skla nebo řídké volské oko a v tom si máčím na sucho opečený toast nebo i tu topinku,ještě můžu křupavý a s notnou dávkou česneku 😉