(282) Vepřové s fazolkami

vepřová plec nebo libová krkovička
zelené fazolky
rajčata
cibule
česnek
olej
sůl
pepř
brambory

V kastrole rozpálíme olej a zpěníme nakrájenou cibuli.  Po chvilce přidáme na plátky nakrájené asi 2 stroužky česneku. Zuřivě mícháme, aby česnek nezhnědnul! Přidáme na kostky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, opepříme, malinko podlejeme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme očištěné fazolové lusky a nakrájená rajčata a dusíme spolu do měkka.  Podle potřeby zahustíme hotovou šťávu záklechtkou.

Lze udělat také jako eintopf: spolu s fazolkami a rajčaty přidejte i oloupané nakrájené brambory.

Autorka receptu: HaderachKwisatz

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (282) Vepřové s fazolkami

  1. bozena.fialova napsal:

    Výborný tip, děkuji. Obden sbírám tak 3/4 kg fazolkových lusků, rajčat mnohem
    víc, takže suroviny budou. Jen ta vepřová plec a krkovička už kolikátý rok vůbec
    nevzešla…. 🙂

  2. kvetula.v napsal:

    Bez rajčat a z plecka z kance byl dnes u nás 🙂

  3. jarybarka napsal:

    Takové dobroty já mám strašně ráda akorát že mi teď se zelenou zeleninou přistihli křídla.Nevím co si počtu. No zvyku si já vím.
    Ale život bez kysaného zelí? ???

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..