(2965) Lín na másle

lín 750 g – vykuchat, řádně osolit a nechat 30 minut ležet – sůl naruší sliz a ten pak  jde lehce setřít špachtlí a nenaruší se kůže
máslo 100 g
špetka drceného kmínu
sůl
koření  na ryby  Ramram –  posypat i do bříška dát

 

Péct na 180°- 50 minut v alobale, pak na 10 minut otevřít.

Poslala Sharka: „Neni to drahý oběd. Ryba vyšla na 125 korun.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2965) Lín na másle

  1. Devetapadesatka napsal:

    Sharko, jsi bezesporu báječná kuchařka, ale ta hodina v troubě je na mě trochu moc. Dala bych mu tak 20 plus 10. I když je v alobalu 😉
    Co na to naše Rybářka?

    • sharka.68 napsal:

      když má přes 70 deka, tak bys ho neměla udělanýho..takhle byli akorát a když to rozbalíš a necháš na kurčičku, tak vsáikne másloa křupe..v alobalu nezůstane nic… to víš,že jsme to zkusili (u první přípravy)vyndat dřív, ale nebyli dodělaní…u nás v rybničním hospodářství líny mají..takže baštíme….

  2. jarybarka napsal:

    Já bych ho ani v alobalu nemordovala.Ony se pak ty úžasné výpečky přilepí na tu folii a to je škoda.Z pekáčku se dají odškrábnout.Když ho položím na silnější kolečka cibule,nebo mrkve dá se i opatrně otočit a ta zelenina je delikatesa. A řekla bych že 30-40 minut,podle velikosti ryby.

  3. kvetula.v napsal:

    Lína jsem nepotkala ani nepamatuju😕, ale dala bych si 😋😋
    V alobalu jsem pekla jen kapra se zeleninou podle Úsměvky (1314) v remosce asi 40 min a byl dobrý. Teď už se těším na mořské ryby- věřím, že synek překvapí nějakou dobrůtkou 😎

  4. Vera M. napsal:

    Kupuju si často kapra – to mě neomrzí- takové dva ks na tácku v Tescu a dělám v přehnutém péčícím papíře na pánvi – otočím . Na nejmenším plameni a dělá se dost dlouho …. Záleží na tloušťce ryby .
    Tento recept určitě vyzkouším . Dle Sharky toho dělám opravdu moc . Takže díky 🤗

  5. a.rena napsal:

    Tak to muselo být vynikající. Z alobalu strach nemám, když ho pomastím, nemá se co připéct.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..