sklenička sterilovaného celeru (nudličky)
3 vejce
měkký salám
(tvrdý sýr)
cibule
majolka
Celer dáme do síta, necháme důkladně vykapat a pokrájíme. Vejce uvaříme natvrdo a nastrouháme nahrubo. Salám nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nadrobno. (Pokud chceme přidat i sýr, nastrouháme najemno.) Všechny ingredience v míse smícháme s přiměřeným množstvím majolky, osolíme, opepříme.
Celer je vždycky mňam, jen s měkkým sal ámen mám prdoblém, tak najemno pokrájím šunku, snad to nebuhde vadit. Zbytek trvdého sýra (nevím co s ním) přidám a určitě bude dobré😋
Určitě nebude.
Ale teď jsi mě Hadérko dostala, chápu to správně jako vtip?
Nebude vadit šunka místo salámu. 🙂
Promiň, jsem si asi seděla na vedení… ale dobré to teda bylo 🙂
Tak to je krásná práce.
Úplně vidím tenké krajíčky čerstvého chleba s touhle dobrotou sýpnuté zelenou natí jarní cibulky a ozdobené pár kroužky palivé papričky.
Už tady z hladu fantazíruju…
já chcu pořádnej krajíc
Pomajda je hotová a je vynikající. Teď jen vydržet do večera, aby po neustálém ochutnávání nebyl k večeři jen chleba s máslem. 🙂
Oooo, to mi bude chutnat 😉😋
A na jednohubky , žejo . Chuťovečky
vynechám cibuli,dám nať jarní cibulky a nebo pažitku…cibuli by mi harant nejedl..jsem zvědavá,co řekne na ten celer
On se v tom trochu ztrácí, ale je to takový příjemně svěží.
Sharko, jak starej je ten tvůj harant? Mmch tak se od počátku vyjadřoval ten můj o dětech své sestry, a já jsem to brala jako takové hanlivé, než jsem pochopila. Stejně tak jsme naší mladší dceři říkávali doma láskyplně „šmejde“, než to propálila v ZUŠ (bavili se o tom, jak jim doma říkají – Aničko, Pepíčku, zlatíčko… a ona „šmejde“ – taky to v tom dramaťáku nakonec pochopili 🙂
Tak to je pecka. 🙂
synkovi mého drahého je 12 let….a ví,že to je ode mne láskyplné oslovení..když řeknu chlapče, tak to zpozorní a ví,že je zle… 😉
šmejde – to zařadím do slovníku 😀
Jen co jsem Bramborku ráno otevřela, věděla jsem, že to je na dnešek to správné ořechové. Ale byli jsme mimo, tak se asi moc zaležet nestačí, ale k večeři bude… díky 🙂
🙂
Tak ten je u nás velice oblíbený, bude na Velikonoce. Hlavně syn ho doma miluje. Místo cibule dávám pórek a výborné je přidat i kyselejší jabko.
Já mám ráda celer, jablko, kuřecí maso – ale to už je salát, ne pomatla.
Určitě šunka místo salámu a přemýšlím, že bych zkusila místo cibule a sterilovaného celeru jemně nakrájet řapíkatý. Na tom teď dost ujíždíme. A majolku s 16% zakyskou 50:50 😋😎
A bude to úplně jiný recept a jiná pomazánka. Takže vyfotit a sepsat. 😉
Hodně pomatlánek se dá lehce upravit podle dostupných inkredencí a vždycky jsou výborné (jen si to nepíšu a pak na žádost „víš, jak jsi dělala tu pomazánku…“ – no nevím😁). Ale připomnělo mi to, jak mi před lety dala kamarádka recept. „Je to moc dobré… Dělala jsem přesně podle receptu, akorát místo kotlet jsem dala krkovici, místo uzeného bůčku anglickou, místo pórku papriku a místo eidamu goudu ….“ Takže podle receptu byl jen postup 😁
Koupila jsem ten celer a vy jste to tu ještě doladily.
Dnes ale budu mít nějaké dobroty u mladých,protože vnouček má 6 narozeniny a já jdu gratulovat.
Z toho 5.25kg porodní váhy je pořádný kus chlapa.
Tak to si snacha „mákla“ 👍Pořádně to oslavte, ať je ten chlapák pořád zdravý, aby měla babička na stáří oporu 😉
No potěš koště 🙁
5,25? Kristepane! 🫣
Otesánek nebo Bumbrdlíček?
A u nás mají jen kostičky …. i tak vyzkouším a věřím, že to bude 😋😋
Celer je skvělý v jakékoli formě
My jsme na chalupě a já jsem byla přesvědčená, že sklenička sterilovaného tu ještě je. Nebyla, a protože chuť je chuť, pomohla jsem si nastrouhaným a krátce povařeným v ochucené vodě. Výborné to bylo i tak…
Vypadá to moc dobře a jelikož budou čtyři dny volana a nějaké návštěvy se u nás ukáží, mám hned něco co ode mne ještě neznají. Dík za skvělou a dozajista i chutnou inspiraci.