750 gr krůtího masa na kostky
dvě nakrájené mrkve
1 cibule na kostičky
cca 2 cm nastrouhaného zázvoru
2 lžičky kari
1 lžička garam masala
2 malé feferonky
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky tamarind pasty – nemusí být
vývar dle potřeby
plechovka kokosového mléka
sůl
kousek červené papriky na kostičky na dokončení
Na oleji opečeme maso, vyndáme a opečeme zeleninu a koření , zalijeme trochou vývaru a kokosovým mlékem. Kokosové mléko je třeba dobře provařit. Před dokončením přidáme kostičky červené papriky.
Poslala Francizska: „Já posypala ještě chilli. Pokud vám něco z koření nevyhovuje, nepoužívejte. Variace jsou možné.“
Dlouho jsem neměla něco dobrého s kari kořením.
Recept se mi moc líbí a ráda vyzkouším.
Evi, je to dobré, i kolegyni to chutnalo. Jen to foto je příšerné.
Helo, má Bramboracka cenu za nejhorší fotku jídla? Něco jako filmová Zlaté maliny? Myslím, že jsem velmi vhodný adept. Dostanu nějaké medaile?
Omylem jsem vyfotila svoji porci a nevšimla si.😓😰
Té rýže je co do výšky 1,5 cm. Proto i ta mrkev vypadá tak veliká. A protože moc nemůžu jíst maso, tak se tam trochu bojí.
Takže asi tak.
Je to maličko přesvětlený, jinak je foto napuosto noumání, Úďo. 🙂
Foto není nijak hrozné, ten krásný talíř tomu dává šmrnc.
A nejsme profesionální fotografky, takže taková maličkost nehraje roli, hlavně že recept vypadá (a jistě i bude) velice jedlý 🙂
Hani, kdybych měla posílat recepty s hezkou fotkou, tak tu odemne není nic😁. Hladový chlap bručí, když vezmu foťák a začnu natáčet talíř…. s bleskem, bez blesku… Pak to stáhnu do notasu a vidím, že na té nejostřejší fotce je pocintaný talíř… Ve foťáku to nevidím a nechat vystydnou jídlo ?
Myslím, že důležitý je dobrý, vyzkoušený recept, ke kterému je možno klást otázky a foto je tam jen pro ilustraci, jak to asi má vypadat… Můj názor!
Jinak uznávám, že některé kuchatky mají i fotečky skvostné – já to nejsem 😉😎
Je to určitě moc dobré, a já si to dám ! Už jsem koukala , kde uloupim tamarind a garam masala – to nemůžu . To tam nedám no , jak píšeš . A uvidíme
Já mám problém s kokosovým mlékem. Smetana sice nebude to pravé ořechové, ale určitě to bude jinak dobrá variace. Naopak koření je dobré, to mám ráda.
My jsme si jednu dobu dávali v práci kokosové mléko do kafe . To je dobrota !!
Já mám koupenou plechovku kokosmléka už delší dobu a pořád nebyl důvod.. Tak prubnu recepísek a uvidíme.
Navíc jsem zvědavá, jestli si dobře pamatuju tu chuť, když nám tatínek jednou o vánocích navrtal kokos a vylil z něj hodně sladkou tekutinu. Ale jak jsme se s vydlabanýma skořápkama vyblbli, to si vzpomínám😁😎
To, co se vyleje z kokosu, má s kokosovým mlékem společný jen název. Kokosové mléko je hustá tekutina, která se vyrábí z namleté dužiny kokosového ořechu smíchané s horkou vodou. Díky louhování se z dužiny dostane kokosový olej, kvůli kterému je kokosové mléko tučné. Ale určitě ho nevyleješ z kokosu – to je kokosová voda.
Ahaaa… tak aspoň nebudu vykulená, až plechovku otevřu. Já to nikdy nestudovala. Vím, že z toho kokosu tekla tuším našedlá a hodně sladká tekutina… No co… je to vzpomínka z dětství a k mým šedinám uteklo moře času. Já jsem si kokosový ořech nikdy nekoupila, anžto pohodlnější je vysypat nastrouhaný usušený, nebo pražený kokos z pytlíku, než pak mudrovat co s kokosovou dužinou.
To mozna budes. Nektera kokosova mleka jsou tak husta, ze v nich doslova stoji lzicka. A je to snehove bily. A strasne dobry. Chapu Rendu, nemusi kazdej vsechno, ale ja to rvu i do kremovych polevek: do dynovy, do mrkvovy…
Já si občas koupím plechovku, ale většinou ho patlám sama, páč je levnější a mám ho, kolik chci: pár lžic mletýho kokosu zaleju vodou a nechám přes noc. Pak pořádně rozmickuju a přes plátýnko procedim, vyždímu a hotovka. Drť z plátýnka zamíchám do buchet. Třeba. Dělám i mandlové, makové, ovesné. A klíďopíďo z toho vařím i puding. Jojo, nejni nad to mít doma a mezi přáteli jídelní úchyly typu vege…😁
Asi napřed prubnu tvůj postup. Díky.