(2968) Variace na indickou kuchyni – kari

750 gr krůtího masa na kostky
dvě nakrájené mrkve
1 cibule na kostičky
cca 2 cm nastrouhaného zázvoru
2 lžičky kari
1 lžička garam masala
2 malé feferonky
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky tamarind pasty – nemusí být
vývar dle potřeby
plechovka kokosového mléka
sůl
kousek červené papriky na kostičky na dokončení

Na oleji opečeme maso, vyndáme a opečeme zeleninu a koření , zalijeme trochou vývaru a kokosovým mlékem. Kokosové mléko je třeba dobře provařit. Před dokončením přidáme kostičky červené papriky.

Poslala Francizska: „Já posypala ještě chilli. Pokud vám něco z koření nevyhovuje, nepoužívejte. Variace jsou možné.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (2968) Variace na indickou kuchyni – kari

  1. jarybarka napsal:

    Dlouho jsem neměla něco dobrého s kari kořením.
    Recept se mi moc líbí a ráda vyzkouším.

    • Francizska napsal:

      Evi, je to dobré, i kolegyni to chutnalo. Jen to foto je příšerné.
      Helo, má Bramboracka cenu za nejhorší fotku jídla? Něco jako filmová Zlaté maliny? Myslím, že jsem velmi vhodný adept. Dostanu nějaké medaile?
      Omylem jsem vyfotila svoji porci a nevšimla si.😓😰
      Té rýže je co do výšky 1,5 cm. Proto i ta mrkev vypadá tak veliká. A protože moc nemůžu jíst maso, tak se tam trochu bojí.
      Takže asi tak.

  2. Vera M. napsal:

    Je to určitě moc dobré, a já si to dám ! Už jsem koukala , kde uloupim tamarind a garam masala – to nemůžu . To tam nedám no , jak píšeš . A uvidíme

  3. a.rena napsal:

    Já mám problém s kokosovým mlékem. Smetana sice nebude to pravé ořechové, ale určitě to bude jinak dobrá variace. Naopak koření je dobré, to mám ráda.

  4. kvetula.v napsal:

    Já mám koupenou plechovku kokosmléka už delší dobu a pořád nebyl důvod.. Tak prubnu recepísek a uvidíme.
    Navíc jsem zvědavá, jestli si dobře pamatuju tu chuť, když nám tatínek jednou o vánocích navrtal kokos a vylil z něj hodně sladkou tekutinu. Ale jak jsme se s vydlabanýma skořápkama vyblbli, to si vzpomínám😁😎

    • Haderach Kwisatz napsal:

      To, co se vyleje z kokosu, má s kokosovým mlékem společný jen název. Kokosové mléko je hustá tekutina, která se vyrábí z namleté dužiny kokosového ořechu smíchané s horkou vodou. Díky louhování se z dužiny dostane kokosový olej, kvůli kterému je kokosové mléko tučné. Ale určitě ho nevyleješ z kokosu – to je kokosová voda.

      • kvetula.v napsal:

        Ahaaa… tak aspoň nebudu vykulená, až plechovku otevřu. Já to nikdy nestudovala. Vím, že z toho kokosu tekla tuším našedlá a hodně sladká tekutina… No co… je to vzpomínka z dětství a k mým šedinám uteklo moře času. Já jsem si kokosový ořech nikdy nekoupila, anžto pohodlnější je vysypat nastrouhaný usušený, nebo pražený kokos z pytlíku, než pak mudrovat co s kokosovou dužinou.

  5. BOYE napsal:

    Já si občas koupím plechovku, ale většinou ho patlám sama, páč je levnější a mám ho, kolik chci: pár lžic mletýho kokosu zaleju vodou a nechám přes noc. Pak pořádně rozmickuju a přes plátýnko procedim, vyždímu a hotovka. Drť z plátýnka zamíchám do buchet. Třeba. Dělám i mandlové, makové, ovesné. A klíďopíďo z toho vařím i puding. Jojo, nejni nad to mít doma a mezi přáteli jídelní úchyly typu vege…😁

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..