1/2 hlavy velkého květáku
bramborový škrob na obalení
5 PL sojovky
3 PL pomerančové šťávy
1/4 hrnku vody
1 PL rýžového octa
2 stroužky utřeného česneku nebo 2 KL sušeného
2 KL medu
olej na smažení
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Poté scedíme a necháme vychladnout.
Studený obalíme ve škrobu.
Smícháme omáčku a necháme jí odležet.
Květák osmažíme na oleji do křupava, poté zalijeme omáčkou a necháme lehce probublávat cca 10 minut.
Podáváme s rýží
Poslala Úsměvka
Shodly jsme se s Úsměvkou, že je to takový recept 2129 pro vegetariány a že světlá sojovka by byla lepší. 🙂
Mně by barva nevadila. To bych mohla prubnout.
alespoň je vidět, že květák není nudný..
To je mazec 🤣. To chce vyzkoušet
Květáku mají teď všude dost.Jinak mám všechno doma.
Líbí se mi to.Libí se mi i ta tmavá barva.
Vyzkouším.
Barva je úžasná, ale na mne je to šílená kombinace.🤣🤣
zkuste květák vařený v osoleném mléce s přidanou kurkumou a troškou másla,aby se kurkuma rozpustila, rozhodně to nevylévejte a z košťálu a zbylých kousků a brambor (vařených), udělejte květákovou polévku…
květách chytne tu zlatavou barvu kurkumy a po okapání a schladnutí,ho obalte v trojobale a usmažte..
Musím napsat, že to bylo kupodivu dobré, ale ta tmavá barva …. příště udělám se světlou sojovkou.