(2979) Květák v pomerančové omáčce

1/2 hlavy velkého květáku
bramborový škrob na obalení
5 PL sojovky
3 PL pomerančové šťávy
1/4 hrnku vody
1 PL rýžového octa
2 stroužky utřeného česneku nebo 2 KL sušeného
2 KL medu
olej na smažení

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Poté scedíme a necháme vychladnout.
Studený obalíme ve škrobu.
Smícháme omáčku a necháme jí odležet.
Květák osmažíme na oleji do křupava, poté zalijeme omáčkou a necháme lehce probublávat cca 10 minut.
Podáváme s rýží

Poslala Úsměvka

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2979) Květák v pomerančové omáčce

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Shodly jsme se s Úsměvkou, že je to takový recept 2129 pro vegetariány a že světlá sojovka by byla lepší. 🙂

  2. sharka.68 napsal:

    alespoň je vidět, že květák není nudný..

  3. Vera M. napsal:

    To je mazec 🤣. To chce vyzkoušet

  4. jarybarka napsal:

    Květáku mají teď všude dost.Jinak mám všechno doma.
    Líbí se mi to.Libí se mi i ta tmavá barva.
    Vyzkouším.

  5. sharka.68 napsal:

    zkuste květák vařený v osoleném mléce s přidanou kurkumou a troškou másla,aby se kurkuma rozpustila, rozhodně to nevylévejte a z košťálu a zbylých kousků a brambor (vařených), udělejte květákovou polévku…
    květách chytne tu zlatavou barvu kurkumy a po okapání a schladnutí,ho obalte v trojobale a usmažte..

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Musím napsat, že to bylo kupodivu dobré, ale ta tmavá barva …. příště udělám se světlou sojovkou.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..