(2981) Vytuněná žemlovka

Normální žemlovka (třeba podle receptu 185) – zde byly použity 2 vrstvy jablek mezi 3 vrstvy rohlíků. Horní vrstva jablek je ale navíc  pokapaná povidly, opatrně ředěnými horkou vodou. Já bych se toho nebála a klidně bych do nich přidala šplouch rumu.

Experimentovala Jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2981) Vytuněná žemlovka

  1. a.rena napsal:

    Já dávám do žemlovky na střídačku vrstvu rohlíků, jablek, rohlíků a tvarohu. Přiznám se, že s jabkama mi povidla moc nesedí, ale jen tvarohová žemlovka jo, to bych mohla. Bez rumu.

  2. lakysa22 napsal:

    Já to s tvarohem neznala, ale souhlasím, že ten šplouch je žádoucí.
    Když jsou vánčočky vakci, tak ta žemlovka je lepčejší. Ve Varech jsem kdysi mêla moc dobrou, prtorzadili mi, že je z karlovasrkých sucharů.😋

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..