směs drůbežích jater a srdíček 1:1
1 velká cibule
špek
hladká mouka
voda
drcený kmín
mletý pepř
sůl
Játra a srdíčka očistíme a omyjeme. Srdíčka potom spaříme horkou vodou a scedíme. Špek nakrájíme na kostičky, vypečeme, na něm pak dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli.
Přidáme drcený kmín a srdíčka, zarestujeme, zaprášíme moukou, znova zarestujeme, přiměřeně zalijeme vodou (nevaříme polévku!), promícháme a přivedeme k varu. Vaříme do poloměkka, pak přidáme játra (podle velikosti můžeme pokrájet), uvaříme doměkka a ochutíme pepřem a solí. Podáváme s chlebem nebo rýží, úplně marné nejsou ani šťouchané brambory.
Recept moje maminka
Obdivné aaach! Jsem po večeři, ale klidně bych slupla další porci a ještě šla pro nášup. S rýží prosím.
Já s těmi šťouchačkami a je to moje gusto , mňam mňam
Tuhle úpravu bych si dala s čímkoliv a kdykoliv. 🙂 Díky za recept.
Pěkné a dobré to bude.Mohla bych i knedlík a nebo s rýží.
Tak já dělala buď omajdu s játry a nebo se srdíčky (žaludky byly taky dobré).
A ejhle, ono se dá dělat obojí najednou. To bude bašta. Jen asi játra restnu na pánvi
před přidáním. Už se těším :-).
My dnes dojídáme ze včera domácí kuře (2,8 kg) s nádivkou (ze dvou vek). a i když nám
„pomáhala“ dcera a synek a ještě si odvezli, tak pro nás taky zbylo. Musela jsem ho rozporcovat, protože se nevešlo na výšku do pekáče a nádivku jsem nastrkala pod kůži.
vzůrečky zase nedošly, kdo je cestou sežpapal?
Vypadá to božsky. Já bych dala játra, srdíčka ne …. vnitřnosti zrovna neoblibuju.
Ale mamince velký dík 👍👍