krkovice
bílý jogurt
hořčice
koření dle chuti
cibule
brambory
šlehačka
(žampiony)
(sýr)
Naloženou krkovičku lehce naklepanou dám do marinády z bílého jogurtu, hořčice a koření, nechám odležet nejlépe přes noc v lednici. Pak pokrájím cibuli na silnější kolečka, na ně položím namarinované plátky krkovičky, zaliju vývarem a přiklopené dám péct. Mezitím si nastrouhám jemné plátky brambor, asi tak jako na bramborové lupínky, ale trochu silnější. I se slupkou. Když je maso téměř hotové posypu ho bramborovými lupínky, zaliju kelímkem (či dvěma – záleží na počtu strávníků šlehačky a dám dopéct. Někdo dává navrch sýr, mně to přijde dost přeplácané. Ale zkusila jsem jednou stejný recepis a přidala k pečení i žampiony.
Foto Sharka
Je hezký, žes nám ji připomnêla.
Recepísek fajn, jen já branibory bez slupky, nějak jsem tomu nepřišla na chuť.
Jen musím chvíli poçkat, včera byly těstoviny se šlehačkou a je to moc syté, tak začnu opatrně v úterý (příští) 😋
Moc dobré s tou hořčicí. Když mám brambory s hezkou tenčí slupkou , jím je většinou s tou slupkou
Já také brambory se slupkou a tento recept se mi moc líbí, rozhodně brzy v sobotu, nebo neděli udělám. Ve všední den bereme hotové obědy.
Já akorát vyměním krkovici za plec.
Je zvláštní , jak má každý jednotlivý kus prasete úplně jinou chuť . Za řízek z krkovičky nebo pečenou bych vraždila. Ale arena má pravdu . V tomto případě bych taky volila raději plecko . Jinak tohle bude určitě můj oblíbený recept v remosce . Už se olizuju předem . Já jsem prostě bramborová 😍
Název receptu zní: KOtlety-BRambory-ŠLEhačka. 😉