(2984) Kobršle podle Katyp – VZK 193

krkovice
bílý jogurt
hořčice
koření dle chuti
cibule
brambory
šlehačka
(žampiony)
(sýr)

Naloženou krkovičku lehce naklepanou dám do marinády z bílého jogurtu, hořčice a koření, nechám odležet nejlépe přes noc v lednici. Pak pokrájím cibuli na silnější kolečka, na ně položím namarinované plátky krkovičky, zaliju vývarem a přiklopené dám péct. Mezitím si nastrouhám jemné plátky brambor, asi tak jako na bramborové lupínky, ale trochu silnější. I se slupkou. Když je maso téměř hotové posypu ho bramborovými lupínky, zaliju kelímkem (či dvěma – záleží na počtu strávníků šlehačky a dám dopéct. Někdo dává navrch sýr, mně to přijde dost přeplácané. Ale zkusila jsem jednou stejný recepis a přidala k pečení i žampiony.

Foto Sharka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2984) Kobršle podle Katyp – VZK 193

  1. lakysa22 napsal:

    Je hezký, žes nám ji připomnêla.
    Recepísek fajn, jen já branibory bez slupky, nějak jsem tomu nepřišla na chuť.
    Jen musím chvíli poçkat, včera byly těstoviny se šlehačkou a je to moc syté, tak začnu opatrně v úterý (příští) 😋

  2. Vera M. napsal:

    Moc dobré s tou hořčicí. Když mám brambory s hezkou tenčí slupkou , jím je většinou s tou slupkou

  3. Jiřina napsal:

    Já také brambory se slupkou a tento recept se mi moc líbí, rozhodně brzy v sobotu, nebo neděli udělám. Ve všední den bereme hotové obědy.

  4. a.rena napsal:

    Já akorát vyměním krkovici za plec.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..