(2985) Hra na šopák

2-3 rajčata
polovina barevné papriky
polovina okurky hadovky
sůl
pepř
vinný ocet
olej
tofu

Zeleninu nakrájíme na stejné kousky. Osolíme, opepříme,  okyselíme – já střiknu 20x bílým vinným octem ve spreji – výsledek není kyselý –  a šplouchnu dobrý olej. Opakovaně důkladně promícháme  a nakonec přimícháme 100 g tofu – může být i bazalkové.

Poslala Věra M.: „Vypadá to jako šopák a není to šopák, ale fakt moc dobré. Ten vinný ocet úplně vyvane a zanechá “nějakou” chuť . A tofu přijme ty všechny chutě.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (2985) Hra na šopák

  1. Devetapadesatka napsal:

    Salát kdykoliv a jakkoliv (u mě kromě těstovinového), ale už několikrát jsem zkoušela různé druhy tofu a ne a ne tomu přijít na chuť 🙁

  2. Vera M. napsal:

    Třeba to bazalkové jde …. Mi to jede dobře , nabere chutě jako cuketa , ta je taky neutrální . Jinak žádná zdravá výživa nejsem. Naopak

  3. jarybarka napsal:

    Já taky tofu ne-e.Používám balkán.Všechny zeleninové saláty ať se jmenuji jakkoli mám ráda,ale s těstovinami mi nejede.
    Chválím Věrku,že napsala“…hra na…“nelíbí se mi když se uvádí jídlo:falešný salát…

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Šopák miluje můj synek, ale ten tradiční s balkánem. Tofu jsem také do dnešního dne nepřišla na chuť, ale je možné, že mi ještě nikdo nepředložil skvělé jídlo z něj. 🙂
    Salát vypadá nádherně 👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..