Na těsto (do formy o průměru 25 cm) stačí: 150 g hladké mouky
85 g másla
špetka soli
1-2 lžíce vody
Těsto se nechá 30 minut odležet v lednici a teprve pak ho lze vyválet a vložit do formy. Těsto předpečeme v troubě na 180°C a po upečení na něj navrstvíme:
na skus uvařený chřest
na plátky nakrájené ředkvičky
posypeme nasekanou jarní cibulkou či pažitkou
navrch zalijeme 1 rozšlehaným vejcem osoleným a opepřeným.
Nakonec celý koláč posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.
Na PŽ vložila veronika-juzova, zachránila Imelda
Co nevidět začne chřestová sezóna, takže recept v pravý čas. Bude to dobrota, už se těším.
U nás už chřestová sezóna začala. Chřest zatím španělský, ale byl vynikající. Čerstvý a křehký.
Tvuj recept si setrim na spravny den, vikendy byvaji opomijene.
Děkuji.
Kiše v jakékoliv úpravě mám moc ráda,jen to jedno vajíčko se mi zdá málo,jinak super…
já ráda čerstvý,povařený na páře ..ve vodě bílé víno,bylinky,sůl…a pak jen máslíčko a trošku soli a bílého pepře a mňam…
teda chřest, ne kiš.. 😉