(3008) Chřest s pršutem…

… aneb sezóna chřestu začíná

balíček zeleného chřestu
pár plátků pršutu

Chřest dle potřeby očistíme – konečky trochu ořízneme a škrabkou tence oškrábeme, jen nutné množství.
Povaříme ve slané vodě 2-3 minuty, hlavičkami vzhůru – vrcholky se nevaří, jsou dostatečně křehké.
Konce obalíme v pršutu a na pánvi na másle opečeme.
Podáváme se zastřeným vejcem, zde je posypané černou havajskou solí, jen trochu –  každý si dosolí sám – a  třemi plátky opečené  bagetky.

Poslala Francizska: „Já měla navíc pár chilli vloček.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (3008) Chřest s pršutem…

  1. sharka.68 napsal:

    zelenej chřest loupu jen tam dole,kde není tolik zelený… recept super..já ho jím jen zblanšírovaný v horké osolené vodě s bílým vínem a kouskem citronové kůry..politý máslíčkem a poprášený špetkou bílého pepře…tak si pár ingrediencí přidám 😀

  2. Devetapadesatka napsal:

    Oboje můžu – jak recept od Francizsky, tak od Sharky.

  3. Vera M. napsal:

    Krásný vkusný talíř plný jen samých dobrot .
    Sašo, jedem 🤣🤣

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..