(3010) Věřin Eintopf

Brambory i se slupkou na čtvrtky, střední cuketa na půlkolečka, 1-2 červené papriky dle velikosti. Dvě žluté a 1 červená cibule na osminky – klínky, 6-8 cherry rajčátek vcelku.
Hojně grilovacího koření Vitana bez glutamátu nebo jen červená paprika, zastříknout olejem a promíchat. Nahoru kousky kuřecích prsou nakrájených na tenčí kousky, koření, máslo .

 

 

 

 

Poslala Věra: „My s dcerou pekly v remosce 75 minut , prvních 25 maso nahoře , pak jsme ho při promíchávání ( 4x) přemístily už dolů. Vzniklo šťavnaté jídlo s opravdu velikou spoustou šťávy na dně – to při pečení v troubě je šťávy malinko méně – nevadí!! Já jsem si v té šťávě brambory rozmáčkla.
Všichni všechno snědli, i děti, které se v jídle leckdy vrtají.“

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa, Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (3010) Věřin Eintopf

  1. Vera M. napsal:

    To je pozdrav z Německa a první jídlo z remosky , kterou jsem dovezla darem . Tak snad se česká remoska ujme 🙏🍀😎🥰

  2. adela.adale napsal:

    Máš pravdu, Věrko, tohle jídlo má úspěch vždycky. Ať už v troubě, remosce, pomalém hrnci či v alobalu na kamnech. Já jen místo oleje raděj trochu slaniny a místo kuřecího vepříka, někdy jablka, někdy i játra… co je doma.

  3. Francizska napsal:

    Věrko, dobrá inspirace. Mám ráda tento typ připravy a úspěch vždy zaručen.

  4. jarybarka napsal:

    Přesně podle mého gusta.Mňam.
    Taky do Remosky poskladám co mám v lednici.Vždycky dobrota.

  5. a.rena napsal:

    Asi si budu muset pořídit remosku.

  6. Vera M. napsal:

    Jenže na tom plechu je to pečené úplně a v remosce takové pečené i dušené …. Takové jiné . Vůbec nezavrhují plech , jen propagují remosku

  7. Imelda napsal:

    Tohle je jídlo podle mého gusta. Jen remosku nemám, musí postačit trouba.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..