Brambory i se slupkou na čtvrtky, střední cuketa na půlkolečka, 1-2 červené papriky dle velikosti. Dvě žluté a 1 červená cibule na osminky – klínky, 6-8 cherry rajčátek vcelku.
Hojně grilovacího koření Vitana bez glutamátu nebo jen červená paprika, zastříknout olejem a promíchat. Nahoru kousky kuřecích prsou nakrájených na tenčí kousky, koření, máslo .
Poslala Věra: „My s dcerou pekly v remosce 75 minut , prvních 25 maso nahoře , pak jsme ho při promíchávání ( 4x) přemístily už dolů. Vzniklo šťavnaté jídlo s opravdu velikou spoustou šťávy na dně – to při pečení v troubě je šťávy malinko méně – nevadí!! Já jsem si v té šťávě brambory rozmáčkla.
Všichni všechno snědli, i děti, které se v jídle leckdy vrtají.“
To je pozdrav z Německa a první jídlo z remosky , kterou jsem dovezla darem . Tak snad se česká remoska ujme 🙏🍀😎🥰
Máš pravdu, Věrko, tohle jídlo má úspěch vždycky. Ať už v troubě, remosce, pomalém hrnci či v alobalu na kamnech. Já jen místo oleje raděj trochu slaniny a místo kuřecího vepříka, někdy jablka, někdy i játra… co je doma.
Věrko, dobrá inspirace. Mám ráda tento typ připravy a úspěch vždy zaručen.
Přesně podle mého gusta.Mňam.
Taky do Remosky poskladám co mám v lednici.Vždycky dobrota.
Asi si budu muset pořídit remosku.
A bude pro tu vaši „velkovývařovnu“ stačit Reni? Pro méně lidí je to poklad, pro větší rodiny na takovýto recept dobře poslouží plech do trouby, jak píše Adél😎.
Jenže na tom plechu je to pečené úplně a v remosce takové pečené i dušené …. Takové jiné . Vůbec nezavrhují plech , jen propagují remosku
Tohle je jídlo podle mého gusta. Jen remosku nemám, musí postačit trouba.