cibule
chřest
ředkvičky
petrželka
máslo
sůl
pepř
Nahrubo nakrájenou cibuli zesklovatíma na másle, přidáme pokrájeny a přepůlený chřest a ředkvičky. Na prudkém plameni restujeme (nesmí pustit vodu), osolíme, opepříme a vydatně posypeme zelenou petrželkou.
Text a foto pan Milan Paleta: „Jíst teplé, než máslo zatuhne.“
Na chrest jsem jeste nenarazila, tak na redkvicky hodim dve vajicka, nakonec i tu petrtelku a pochutnam si. Ale ten salatek bych si dala!
Sašenko , i tvůj syn v Bayernu určitě zažívá zvláštní sezónu . Každý kupuje tady v D ředkvičky , ale taky je tu sezóna chřestu a ženy 35 let nakupuji ve velkém svazky rebarbory . Každá druhá . Asi na koláč. My jsme kdysi dělaly s mamkou hodně i kompot .
No tady to teda frčí : špatgl, rebatbora . Malém v každém košíku
Ředkvičkový salát dělám , jasneee
Mivali jsme reven na zahrade. Tady jsem v obchode nevidela. Pristi tyden do Zemekoule, snad budou mit.
My jsme nikdy na žádné zahradě rebarboru neměli. Když ji dostanu, zpracuju ji, koláč udělám, i si pochutnáme, ale v obchodě mne ještě nikdy ke koupi nezlákala 😎
když já teplý ředkvičky neoblibuju…ale rebarborovej koláč bych si dala….