Na formu o průměru 26 cm:
Piškot
6 vajec (sníh a žloutky zvlášť, to je jasný)
150 g cukru
150 g polohrubé mouky
limetová kůra
Krém
250 ml šlehačky
250 g mascarpone
cukr podle chuti
kůra a šťáva ze dvou limetek – krém by měl být spíš kyselkavý.
Spodní plát je hojně pokapaný likérem Cointreau, po obvodu půlky jahod a mezi ně je nastříkaný krém. Uprostřed zase krém, v něm prohlubeň naplněná nakrájenými jahodami. Zakryté druhou částí korpusu a zdobení zbytkem krému, zahradními a lesními jahodami a bejlim.
Poslala Devětapadesátka
Hned z fotky je jasné, kdo pekl. Ten bude skvělý. Je sezóna jahod, takže další inspirace.
mooc pěkné..pastva pro oči..když teda není vzoreček…
Díky, Helena to honosně nazvala dortem, ale byla to zkrátka kulatá buchta ke kafi.
Ale vypadá opravdu luxusne. Krásně nazdobený. A musí být i moc dobrý.
Jednou je to kulatý a nazdobený, tak je to dort. 🤣
Tak krásné to nebude, ale budu se sanžit. Syn má koncem června svátek, jahody jsou a budou, limtetku někde splaším…😋
já mám taky svátek koncem června..tak dva prosím…
Ty dostaneš bášničku!!
Vypadá to dobře. Taky jsem hned poznala autorku.
Věřím , že vynikající . Není těžký a všechno mňam . Citronová – limetková chuť je v desertech wow . Díky , že máme ten recept na Br . Určitě ho upotřebim a bude úspěch
Ne moc sladký a bez těžkého krému – to bych se mohla hecnout. Věřím, že🐻za tím účelem poběží pro čerstvé jahůdky moc rád. Já ten krém šlehačka + mascarpone občas někam dělám, ale nikdy mne nenapadlo ho trochu okyselit. Jednoduchá a přitom luxusně vypadající – prý buchta ke kafi. Díky za recept😋😎
Děvčata, děkuji za chválu. Celé je to o tom, že muž má rád sladké k snídani a o víkendu ke kafi, a tak vymýšlím blbiny, abych nedělala pořád to samé. A umíte si představit těch možností lžícovky teď, když začíná zrát ovoce? 😍
Máš pravdu, za Lžícovku by tě měli blahořečit 🙂
A ten buchtodort vypadá fakt krásně… určitě stojí za vyzkoušení – jen co seženu limety bio a nějaký ten pomerančový likér, ten doma nemáme.
Adelko, likér může přijít jakýkoliv, klidně dej šťávu z ovoce (dobré jsou do hladka rozmixované jahody) , cokoliv, aby buchta nebyla suchá. Já dala tenhle, protože je načatý a protože je hodně sladký – byl jako vyvážení toho krému a jahody také nebyly úplně z nejsladších.
Jojo ke kafi lehký s ovocem.mňam
Jani ty jsi kouzelnice.Vypadá moc krásně.