(3036) Kančí pečeně

cca 2,5 kg kančí kýty
cca 20 dkg slaniny
3 cibule
4 mrkve
1/3 celeru
2 deci červeného vína, kdo nechce – nemusí
několik zrnek pepře
2 nové koření
3 bobkové listy
trochu tymiánu
1 plátek sušeného rajčete ( já používám ten hodně vysušený, skoro tmavě hnědý)
polévková lžíce koření na zvěřinu
2 lžičky rybízové marmelády
sůl ( já jsem dala vrchovatou lžíci zeleniny v soli)
1,5 polévkové lžíce protlaku

Kančí kýtu prošpikujeme, osolíme a opečeme na tuku, vyndáme. Potom ve stejném pekáči opečeme nakrájenou zeleninu , přidáme protlak, ještě trochu opečeme, vrátíme maso, přidáme všechno koření a přilijeme víno, podlijeme, ještě trochu osolíme a upečeme.
Po upečení vyndáme maso. Šťávu procedíme, trochu zeleniny propasírujeme. Jen aby se šťáva trochu zahustila. Provaříme, vložíme pěkný plátek másla a dále už nevaříme.

Poslala Francizska: „Já to kořením od oka, snažila jsem se napsat podrobněji, kdyby někdo tápal. Klidně upravte dle sebe. Podáváme s přílohou dle chuti, já ještě dávám na talíř lžičku brusinek. To je ta malá hromádka.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (3036) Kančí pečeně

  1. Devetapadesatka napsal:

    Hani, ólalá! Víno tedy za mě rozhodně ano, ale napřed se musí ochutnat, aby náhodou nebylo zkažené :-).

  2. sharka.68 napsal:

    ona má Franci asi sklerozu..vždycky nás zapomene pozvat a vzůrečky nikde 😀

  3. 60anda napsal:

    Kančí klidně uvařím, ale mám nějakej blok, v krku se mě šprajcne a nejde dál. Ostatní zvěřina mě nevadí. ALe věřím ,že takto připravená nemá chybu a ukládám pro případ, že ten náš myslivec zase něco donese a už to nebude nikdo v okolí chtít.

  4. a.rena napsal:

    Mně musíte někdo napřed poslat toho kance. A pak jdu do toho.

  5. Vera M. napsal:

    Ooo, to vypadá hodně lákavě. Moc hezky naservírováno , aby člověk po tom skočil

  6. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Dělám podobně, jen nedávám to sušené rajče a protlak ….. je to vynikající.
    Zkusím s tím rajčetem, slibuji 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..