hermelín
plátky slaniny
rozmarýn
Na ořechové pesto
25 g vlašských ořechů
petrželka
stroužek česneku
olej
sůl
citronová šťáva
Nejdřív připravíme pesto: nasucho opražíme vlašské ořechy, nasekáme. Česnek rozmělníme, vše hodíme do robota a postupně přidáváme olej. Podle chuti osolíme a okyselíme citronem.
Potom si rozložíme slaninu – nejdřív na čtvrtiny, poté přidáváme na osminy a tak dále ….. nakonec doprostřed hodíme hermelín a postupně balíme. Hermelín musí být totálně zabalený.
Dáme do trouby na 190° cca na 20 minut na pečící papír a posypeme rozmarýnem.
Ideální je teplý, ale dá se jíst i studený.
Doporučená příloha – hranolky, chléb, brambor
Poslala Úsměvka: „Já nedávala ořechové pesto, ale už jsem s ním zkoušela, je to vynikající. Vynikající je i s lístky salátu a chlebem.“
Tak to je teda pecka, králi! To nebude jen vyž.ané, to bude sežpapané okamžitě a celé!
za studena to není ono ani vychladlé…prostě opatrně a trochu si spálit horní patro nebo jazyk..je to skvělý a stojí to za to…
Olalá. Hermelín ve slanině neznám a díky za recept.milujeme hermeliny.
Nejvíc Barů a ta si bude mlaskat.
Díky
Já určitě taky . Bezva inspirace a nemá chybu.
A zase využití pro remosku 👍
asi jsem trochu natvrdlá, ale to pesto patří kam?
Proříznout, namatlat, připlácnout, zabalit.
Kdyby někdo potřeboval návod, jak to zabalit, hledejte na Youtube „Hermelín ve slanině – David v kuchyni“.
Tak to je bomba … myslela jsem, že si sedím na vedení, ale to rozložení slaniny dle receptu jsem prostě nepochopila … no podle Davida by to šlo 🙂
Ve slanině jsem nezkoušela, na YouTube se kouknu. Díky
Kočky, omluvuju se ….. prostě ta slanina musí tvořit rozloženou kytičku ….. skládáme a překládáme postupně a potom zpět zabalujeme podle skládání.
Ale Hadérka je šiškovná, poslala jak to má vypadat. Tím, že jsem to dělala, tak mi ten popisek přišel normální …. sorry všem 😘
No to je bomba! Takhle zabalenej hermelín neznám. Musím koupit „páskovanou“ slaninu a vyzkoušet 😋😎