30 deka měkkého salámu
4 kyselé okurky
1 cibule (nebo 2 malé)
majolka
2 KL oleje 2 KL cukru
1 KL sojové omáčky
1 KL worcesterové omáčky
2 KL plnotučné hořčice
sůl, pepř
V kastrůlku smíchejte olej, cukr, hořčici, sójovou omáčku a worcester. Na mírném ohni prohřejte, aby se chutě spojily – míchat a nepřivést k varu, jen do „horka“!
Salám nakrájejte na tenká kolečka (nebo si kupte krájený). Je důležité, aby byl fakt kvalitní – já kupuju v řetězci Múúú vídeňský. Kolečka pak nakrájejte na kousky viz foto. Okurku a cibuli rozkrájejte na drobné kostičky. Dejte do misky, přidejte zchladlý dresink a cca 3 lžíce majolky. Dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s čerstvým pečivem.
Tip: někdy přidávám i tvrdý sýr, byť tam podle „normy“ nepatří. A salát je lepší správně proleželý až druhý den 🙂
Autorka receptu: HaderachKwisatz
Taky ho dělám, je mňamózní ?
Všechny ingredience mám při ruce, takže ho jdu hned spáchat a budu mít na zítřek večeři. Díky.
A pro Vás, Helenko, mám dobrou zprávu, včera v lese jsem potkala první tři červené muchomůrky! 🙂 V brožuře o léčivých účincích hub jsem se dočetla, že naše babičky také na bolavé klouby a otoky používaly směs uvařených rozmělněných muchomůrek červených, vařených brambor a nastrouhané cibule. Nevím, jak ten bolehoj budu plácat na kyčli, ale vyzkouším. Je tam i povídání o dalších léčivých houbách, opeňce měnlivé, vatovci, václavce, dokonce i „hořčáku“ a jiných, ale z toho nejdřív udělám „vejcuc“ a pak to teprve předložím p.t. veřejnosti. 🙂
To chce legíny! Na výcuc se těšíme, zveřejníme!
Jejda, Rumcajs! Na toho jsem málem zapomněla a při tom to byl jeden z nejlepších levných. Tak do něj brzy půjdu.