KVÁKÁRNA I.

Rozhodly jsme se s BOYE (byl to její nápad, já relizuju) zavést novou rubriku.
Každý víkend lze zde diskutovat o věcech, které se pod recepty ztrácí: zkušenostech s remoskou, horkovzdušnou fritézou, nudlích v akci, jak zahladit domácí škody nebo třeba o nesmrtelnosti chroustů.
Uvidíme, jestli se osvědčí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

23 komentářů: KVÁKÁRNA I.

  1. lakysa22 napsal:

    Fajn nápad – hlavně ti chrousti ti mě zajímaj!
    Ale vàžně – těším se🤩

  2. IvaC napsal:

    Taky se těším,hlavně na ten pokec a různé zkušenosti…

  3. Devetapadesatka napsal:

    Supr nápad. To tady bude nakvákáno! 🙂 Tedy doufám.

  4. sharka.68 napsal:

    dobrej nápad….co se týče chroustů, když se uvařej, tak nesmrtelný teda nejsou….

  5. Haderach Kwisatz napsal:

    Nesmrtelnost chrousta je překvapivě častá myšlenka. Je zvláštní, že se jí lidé zabývají, aniž by bylo přesně řečeno, co je vlastně myšleno jako nesmrtelnost, co se míní označením chroust, ani co mají tyhle dvě věci krucinal společného. Nesmrtelnost je cosi velkolepého, nedosažitelného a odpradávna vytouženého. Vedle toho chroust je jen malý, bezvýznamný tvor, jemuž málokdo věnuje pozornost. Leda na něj šlápne: Chroust! Paradoxní spojení obou pak asi dokázalo kdekomu pozvednout koutky a tak se nejspíš ujal tento frazém označující bezvýznamné hluboké přemýšlení hraničící až s nicneděláním.
    Zdroj: Internet
    Autor: Květoslav Krasomalebný

  6. Nella napsal:

    od 2x je samozřejmě překlep, omlouvám se.

  7. kvetula.v napsal:

    Jo chroust! Nevím, jakým způsobem se to bez internetu šířilo, ale to přemýšlení o nesmrtelnosti chrousta (chudák moc dlouho nežije) byla známá hláška všude.
    Letos zážitek: Vedra, tak přes den okna zavřená a zastíněná, jak přestalo slunce pražit, okna dokořán. Sedíme a najednou přilítne nějaký „vrčící“ hmyz. Prolétl se po pokoji a usedl na vršku ušáku. Oba vyskočíme a jdeme okouknout, co to je za divného brouka. Pak najednou překvapeně vyhrkneme „chroust?!“ No byl opatrně polapen a vypuštěn ven jako vzácnost. Byl z toho hezký vzpomínkový večer. Vesnické děti měly před dávnými lety s chrousty hodně zážitků. Takový chroust a krabička od sirek… Ani jeden z nás ho desítky let neviděl.

    • a.rena napsal:

      FAKT chroust? Toho jsem neviděla od mala. U nás lítají jen chroustci letní. Když sedíme večer na terase, díváme se, jak je loví netopýři. A ráno je chodíme lovit z bazénu.
      Jedna vzpomínka na chrousty. Když mi bylo asi děvět let, chovali jsme andulky. A mě nenapadlo nic lepšího, než jim na večeři nachytat chrousty. Pustila jsem jich do klece asi pět. Andulky trefil šlak, otce taky, páč to byli jeho miláčci, a já jsem si pak pár dní nemohla sednout.

    • sharka.68 napsal:

      a my letos..toho velkýho..však jsme nad ním skoro radostí slzeli..a všichni jsme si vzpomněli,na krabičku od velkých sirek a nitě …. a na vtip o Jírovi z Maršova, co doma jí chrousty… (tomu se vždycky řehtala Karolína)

  8. BOYE napsal:

    S tím vaším chroustáním jste mě navedly hned na první kuchyňský KVÁK: Občas mě popadne chuť na oplatky. Miluju, jak chroustaji a dají se rozlepovat po patrech. Ale vadí mi, že jsou děsně přeslazený. Tak si kupuju to, čemu se u nás odjakživa říkalo suchý cvrčky: dortový oplatky. Už jsem je plnila podle několika recepajsů. Jenže po naplnění přestanou chroustat. Nemáte některá recept, nebo radu, jak udělat takový, aby CHROUSTALY?

  9. Devetapadesatka napsal:

    Zeptám se úplně blbě: přibude v menu nová rubrika, takze se tam budou kváky ukládat přes odklik na ni, tím pádem bude možné reagovat i na např. měsíc starý příspěvek, nebo Haderach otevře každý víkend nový a do rubriky se budou řadit stejně jako recepty, jen v názvu bude datum či pořadové číslo?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..