vejce
anglická slanina
cibule
vařené brambory
sádlo/olej
Anglickou slaninu nakrájíme na hodně maličké kostičky a vyškvaříme v pánvi s nepřilnavým dnem na křupavé škvarečky – pokud je málo prorostlá, přidáme pod ni trochu tuku. Škvarečky vyjmeme z pánve a dáme stranou.
Velkou cibuli nakrájíme na půlkolečka a ve výpeku ze slaniny pomalu osmažíme dozlatova. Vyjmeme z pánve a dáme stranou.
Brambory nakrájíme na plátky, narovnáme do pánve a z jedné strany opečeme. Pak je obrátíme, zalijeme rozkvedlanými vejci, posypeme škvarečky a osmaženou cibulí, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni smažíme, dokud vejce neztuhnou.
Podáváme s pečivem nebo zeleninovým salátem.
Tohle je výborný recept. Je to snadné, rychlé a určitě moc dobré.
Kombinace brambor, anglické slaniny a vajec v omeletě nikdy nezklame. A ta osmažená cibulka je tu navíc jako bonus. Díky. 🙂
Tak to jo.To určitě jo.A salát z kysaného zelí.Letos se mi moc povedlo.
To zase budu mít zrychlený krok🤣🤣🤣
Tohle je dost podobné španělské bramborové tortille (což mi připomíná, že dlouho nebyla), jen jednodušší postup. Takže vyzkoušíme a uvidíme co vyhraje. Rozhodně to bude prudce jedlé a se zeleninou😋😎
Do mé omtelety scházela dosud jen ta slanina – tak teď už chybět nebude😋
Vypadá krásně a určitě i skvěle chutná. Taková prima rychlovka, taky dělávám, říkám ji selská omeleta a dělám v různých variacích. Zkusím i tuto.
Klasickou selskou (neboli COULO či CODUDA) dělám taky. Tohle moc rychlý nebylo, ale bylo to dobrý a všechno v jedný pánvi.
Taky dělávám,je to rychlé,vděčné,když není anglická,dám klidně klobásku nebo buřtíka
a na závěr posypu petrželkou nebo šnytlíkem….