Dnes jsem si udělala celerový salát podle Bramboračky 2860 VPŽ.
Přidala jsem ještě česnek, čerstvý zázvor, majonézu s jogurtem.
Celer a mrkev jsem předem krátce povařila a pak postrouhala nahrubo.
Bylo to moc dobré.
Poslala Imelda.
Dnes jsem si udělala celerový salát podle Bramboračky 2860 VPŽ.
Přidala jsem ještě česnek, čerstvý zázvor, majonézu s jogurtem.
Celer a mrkev jsem předem krátce povařila a pak postrouhala nahrubo.
Bylo to moc dobré.
Poslala Imelda.
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Zdá se to být jednoduché a velice dobré. Mám sice spoustu sterilované zeleniny, ale salát ze sezonních surovin je k nezaplacení. Dík, vyzkouším po neděli.
Tohle můžu, na chlebíčky paráda. Jen nevařím. S jablky, česnekem, někdy sýr, zázvor by mě nenapadl, ale dobrý nápad, vyzkůšáme. Já jdu dnes na francouzský salát, sehnala jsem Receptury studených pokrmů v „sekáči“
To je jen o krátkém povaření. Mrkev pouští hodně šťávy, povařená ne. Takže je pak možnost udělat salát den předem, chutě se líp propojí.
To jsem nevěděla a děkuji ti,použiji…..
Taky jsem celer nevařila, ale zkusila jsem a je to lepší.
Jo, a o recept se podělíš? Dík.
Já bez toho zázzvoru a syrový – zkusím povařit.
Dělávám jen celer, mrkev, tvrdý sýr, sůl pepř a majonéza. Před lety jsem se s receptem setkala pod názvem „Falešná humrová pomazánka“. Fakt je, že ta zelenina pouštěla vodu a když jsem si jinde přečetla o krátkém povaření, jinak to už nedělám. Na pomazánku strouhám najemno, takhle nahrubo je to salát a určitě vyzkouším s tím zázvorem, ten můžeme😋😎
Květule, mrkev – celer je naše rodinné stříbro. Zásadně jí dělám ze syrové zeleniny. A ano, pouští vodu. A to do ní přidávám ještě pár kapek citronu a trošičku cukru. Takže kapaliny je fůra. Vymyšlenkovala jsem to tak, že nejdřív dám majonézy jen trochu, promíchám a hodim na cedník. A nechám vykapat, pokud mezi tím můžu dělat něco jinýho, nebo tomu trochu pomůžu presem. Vyklopim zpět do misky a dodám zbytek majonézy. A ta vykapalina je skvělá surovina třeba jako marináda na kuřecí řízky. Nebo ji přidám do nějakých karbanátlí místo mléka (namáčim žemle). Taky lze přimíchat vajíčko a máčet v tom tousty a usmažit. A občas mi to někdo vychlemtá a zakousne rohlíkem…
Falešného humra dělám, když mi zbyde kousek ryby. To tedy zeleninu zlehka povařim a tu rybku do toho rozmašíruju…
Ja jsem podobně zpracovala zbytky z přípravy boršče. Nastrouhala celer, na jemno nakrájela zelí a jablíčka, přidala něco majonézy, sůl, pepř, citronová šťáva. A navrch ořechy.
Musím koupit celer. Už mám jen kousíček. Saláty se zeleninou to je ňamka.