(294) Lečo II. – s kapiemi

5 kapií
¾ kg rajčat, 1 cibule
2 stroužky česneku
rajský protlak
sladká mletá paprika, mletý pepř
3 vejce
½ kg kvalitních klobás (šunková, krůtí, …)
olej nebo sádlo

Rozehřejeme tuk, zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky a česnek na plátečky. Vmícháme sladkou papriku – pozor, nepřipálit!  Přidáme kapie, nakrájené na čtverečky (nebo proužky, jak kdo rád)  přikryjeme a dusíme  až papriky změknou. Přidáme nakrájená rajčata a klobásy, osolíme, opepříme a dodusíme doměkka. Přidáme dvě vrchovaté lžíce rajského protlaku  – lečo bývá pokrm vodový a protlak mu dodá hedvábnou  konsistenci. Netřeba se bát, že jídlo  bude ostře kyselé – kapie jsou sladké papriky.

Na závěr přidejte vejce a míchejte při prudkém varu,  až se vejce srazí

Autorka receptu: HaderachKwisatz

PS: Já měla rajčata mnoha barev  i tvarů 🙂

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (294) Lečo II. – s kapiemi

  1. IvaC napsal:

    Tak protlak nedávám,ale zkusím, a když je lečo hodně řídké,tak přidám dětskou krupici. Ne moc,ale ono se to trochu zahustí a není to k poznání a mám ráda nakonec petrtelku.

  2. BOYE napsal:

    Já při dušení nepřikrejvám – větší odpar. Vejce nevmíchávám, alébrž nadělám v hmotě důlky, vejce vyklepnu a nechám ztuhnout. Množství podle počtu žravců (2 vejce na jednoho), nebo strávníků (1 : 1)…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..