2 ks skořice
14 dkg cukru
1 pomeranč
1/2 litru vína
1,5 dcl rumu
1 badyán
4 hřebíčky
1 citron
1/2 litru čaje
V čaji svaříme vše krom vína a rumu, ty přidáme až nakonec (kdo nerad alkohol, může nechat projít varem a zůstane jen chuť).
Poslala Nella: „To by v tom byl čert, abych vás nezahřála“ 🙂
Jé, já mám úplně stejný recept! Potvrzuji, zahřeje úplně všechny, je opravdu vynikající.
Nelli, díky za recept, za sychravých nebo mrazivých dnů určitě přijde vhod.
Tak já si odpustím ten alcahool – i tak to bude dobrý!! A můžu to dát i prtaslíkům, až si přijdou pro dárky..👍
No on se ten alkohol varem zmizí a zůstane jen chuť. Tak to dělá snacha, která má svařák i punč ráda, ale nerada alkoholické nápoje. Dělám z červeného vína, jsem z vinařské oblasti, takže vím že mají kvalitní. Ale každý si to určitě přizpůsobí svým požadavkům a preferencích. Když jsem ještě chodila do práce, dávala jsem to jako jedlé dárky a mělo to úspěch. Tak ať chutná.
Máme červené z Kobylí – to by bylo škoda vařit. Věřím, že to bude dobré, tak kdyby náhodou dorazila vzácná návštěva, tak uvařím. Loni a předloni jsem dávala jako dárek pečený čaj – taky úspěch. Kdyby vraceli sklenice, dostanou i letos🤣 ale sklenice a dózy nenávratně mizejí…a velké tašky? Už bych mohla v obchodě dostávat věrnostní slevu..
Nalej místo alkehůlu džus. U nás se týhle verzi říká uštvahous. Jenže už jí nevaříme, neb děti v podobě prtaslíků se v okolí mých hrnců vyskytují velmi sporadicky.
Bude to super vytuněný „čaj na zahřátí“ – já tedy vynechám víno, ale i to ovonění rumíkem lékařským určitě postačí. 😋😎
Já na místo cukru dávám karamel. A do svařáku přidávám nakrájený pomeranč a višně v rumu. Má to pak pořádný grády.