(3462) Rošťáci

vepřové maso (kýta, pečeně, krkovička)
2 vejce
3 až 5 stroužků česneku
1 PL polévkového koření maggi
1 PL worcesterské omáčky
1PL sójové omáčky
1 PL hořčice
2 a 1/2 PL solamylu
1 KL soli
mletý pepř
olej na smažení

Maso nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. Ze všech ostatních surovin umícháme marinádu, kterou řízky potíráme, skládáme na sebe do misky  a zbytkem marinády polijeme. Zakryjeme fólií a necháme v ledničce alespoň 24 hodin. Pak plátky masa vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran do růžova. Jako příloha jsou vhodné vařené nebo opečené brambory či hranolky a zeleninový salát.

Poslala Fialka, foto ilustrační

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (3462) Rošťáci

  1. lakysa22 napsal:

    Četla jsem „pošťáci“…ty si tedy nedám, ale na tomhle si pošmáknu. Jen vynechám maggi – Fialce to ale neřeknu, určitě to má vymazlené a já jsem akorát nevděčnice.

  2. sharka.68 napsal:

    je to už hodně dávno,co jsem je dělala..no,fakt hodně…to mi ještě nebylo těch 35….

  3. jarybarka napsal:

    Vypadá to moc pěkně.
    Já místo maggi přidám lžíci sojovky a to bude lahoda.

  4. kvetula.v napsal:

    Maggi nepoužívám, tudíž doma nemám, ale jiných ochucovadel je tam dost, tak věřím, že to i tak bude moc dobré. Při nejbližší příležitosti naložím a ochutnáme.😎

  5. Vera M. napsal:

    Jee, to je bezvadné retro . To si ráda dám. Díky za recept , dodržím i s maggi . Noco .
    Tak se to kdysi dělalo a bylo to výborné. To už bychom nemohly jíst nic.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..