1 cuketa
vejce
sůl
pepř
strouhanka
sýr parmazánového typu
olej
Umytou cuketu (bez jadérek) nakrájíme na hranolky. V misce rozšleháme vejce, osolíme, opepříme. Do druhé misky si připravíme strouhanku s nastrouhaným sýrem v poměru cca 1,5 : 1.
Hranolky namáčíme ve vajíčku, obalíme ve strouhankovo-sýrové směsi a klademe na plech, vyložený pečícím papírem a potřený trochou oleje. Pečeme v troubě předehřáté na 220° asi 20-30 minut dozlatova. Dle potřeby obracíme.
Můžeme zobat jen tak s oblíbeným dresingem, hodí se ale jako příloha k minutkovým masům (na fotce kuřecí stejk)
Recept poslal: Tomáš
Hmmm to bych teda zobala?Mám ráda cukety smažené v trojobalu.Tyhle hranolky vypadají hodně jedle.Ani by mi u nich nevadil ten kuřecí stejk ?
Taky jsou dobré z celeru. Hned bych si dala obojí!!!
U nás je teď (pubertální) období „cuketa blééé“. Kdyby ty děveny věděly, kolik ji snědí netuše… Normálně jsou celkem inteligentní, ale že je nenapadne, kam ta kila zeleniny mizí… Tak když jsou doma, cuketa je zahušťovadlem, nastavovatelem objemu různých salátů, součástí špízů a jiných podrazů. Když pak vypadnou (třeba – hurá, konečně – do školy, požírám cukety tak, jak chci já. Tak asi hned zítra. Špajzka vydala maličký kousek parmazánu (tak pro jednu hladovou myš) a to je přesně ono. 🙂