Recept poslala Devětapadesátka. Text nechávám skoro bez úprav.
Když lívance, tak lívance 😉
Při čtení receptu pana Josefa (3475) jsem dostala chuť na lívance, ale zkusila jsem zase trošku jiné. Předesílám, že se strašně špatně obracejí, takže jsem to vylepšila tím, že jsem si rozpálila dvě pánvičky vedle sebe a lívanec jsem, když byl z jedné strany opečený, zkrátka překlopila na tu druhou a pomalu dopekla. Fakt to chce smažit pomalu – po rozpálení pánve stačil u indukce 4. stupeň z devíti.
A když si na to nedáte šlehačku a něco sladkého, jsou v podstatě dietní. Takže, jdem na to:
jeden plný hrnek jemných ovesných vloček
necelý hrnek mléka
jeden banán
jedno vajíčko
jedna moka lžička prdopeče
špetka soli
Všechno nastrkejte do mixéru a promixujte dohladka. Pečte pomalu na másle.
Z této dávky jsem spáchala deset lívanců o průměru 10-12 cm.
Samochvála sice smrdí, ale vem to čert: jsou moc dobrý! 😇
(A já dodám, že je to vlastně zrychlená verze receptu 1289)
Banány jsem dnes koupila, vločky mám , nic nebrání tomu, udělat si tak perfektni snídani ..ale vločky dávám do krtímka, tak aby se ftáčci nenaštvali.. .
Krtímko je krásné slůvko😍
Tak musíš zatáhnout okna, aby nemohli koukat😁
Dík za nápad. Snažím se trochu změnit stravování a tohle vypadá moc dobře😋👍
Já sice mám banány, ale vločky se mi pořád propašovat nepodařily.
Ovšem včera jsem dělala ty jablečné. Od pečení koláče mi zbyla necelá půlsklenice strouhaných jablek, tak jsem to riskla. Byl to odhad- dala jsem oproti receptu polovinu dávky mouky a prášku do pečiva, jedno malé vajíčko, špetku soli, lžíci rumu a ta jablka. Při míchání to nejdřív vypadalo, že budu muset cmrndnout mléko, ale jak se vše spojilo, bylo těsto akorát. Výsledek skvělý, určitě bude repete ze zavařených a až přijde sezona, budou i podle originál receptu – a pak porovnáme😋😎
Ježkovo voko! Já jsem tam nedala rum!
Proto byly takový dietní 🙄
🤣🤣🤣🥃
Tedy Jani, taková excelentní kuchatka a zapomeneš na nejdůležitější inkredenci ! 🤦♀️
Tady Květuš vidíš, že do excelentní kuchařky mám sakra daleko.
Ale neboj, o víkendu jsem dělala punčové řezy a tam jsem rumem fakt nešetřila 😉
Oooo, dobré
Já na ně nikdy nesebrala odvahu, ale když jsem dočetla komenty až k rumu, došlo mi, že je načase vyzkoušet. 🙂
tak to vylepši a oflambuj je rumem 😀
Tento recept už jsem přeposlala mladým a ti domácí hlásí, že lívanečky jsou moooc dobréé.