4 porce kapra
1 citron
sůl
paprika
kurkuma
kmín
4 tenké plátky másla
Očištěné porce kapra osolíme, okořeníme a dáme do pekáčku. Citron nakrájíme na čtvrtky a obložime jím rybu. Na každou porci položíme plátek másla a šup do trouby na 180° na 30 minut. Citron zkaramelizuje a ovoní rybu. Ale je pak docela hořký, tak pozor při servírování.
Poslala Jarybarka: „Příloha byl ledový salát se zakysankou.“
Dobrý to bude! A já se rozdělím – mužskej rybu a já ten salátek 😋 minule jsem dělala pstruha, jen ta kurkuma mě nenapadla. A muž bude nadšenej, v poslední době ji cpe do všeho..
Jo tak tohle si musím zapamatovat a až se dostanu ke kapříkovi, určitě vyzkouším
Já jsem posledně dělala na citronech pstruhy, co chytil zeť v lednu na dírkách. Citrony na tenoučké plátky, vymazat máslem pekáček, na to citrony. Osolenému pstruhovi do bříška taky kolečko a kousek másla, nahoru tenký plátek másla. Během pečení pstruha tím výpekem ještě potřít. Bylo to vynikající. Takže kapr s citrony a kurkumou bude taky.
Jojo pamatuju Reni.Ja i štiku s těmi citrony (573).
Já měla citrony tentokrát dost unavené a tak možná byla ta hořkost výraznější, protože jinak ty pečené jim ráda a dá se to.
Ojojoj, to je moje gusto. Evi, máš jedničku s hvězdou!
dělám tak lína i kapra…ale nedáváme papriku, místo ní rozmarýn nebo tymián..nebo oregano..ono to tím citronem zajede do Středomoří…a je to veliká bašta…
Kapra mám v mrazáku, většinou dělám různě ochuceného jen tak na pánvi, tak až koupím biocitrony, upeču😋😎
Týjo, dala bych si. ale jsem celkem spokojená. Dostala jsem od rybářů asi dvě kila lososích ocasů za malý peníz, tak teď jsem rybou saturovaná. Je toho tolik, že zkusim i gravlax. Ale až dojde na kapřisko, udělám ho na citronech. Mám sice nějaký nesrovnalosti ve vztahu ke kurkumě, ale sw citronem si to dokážu představit jako malebný obrázek…
Evi , to je goool , opravdu
A v Tescu mají kapra pořád a kurkuma je 👍