½ kg pečeného kuřecího masa
100 g majonézy
1 cibule
kyselé okurky
lžíce hořčice
sůl
pepř
Pečené kuřecí maso natrháme nebo nakrájíme na malé kousky. Cibuli a okurky nakrájíme najemno (okurky můžeme nastrouhat) a důkladně promícháme s kuřecím masem, majonézou a hořčicí. Dochutíme solí a pepřem.
Na PŽ pro nás ulovila Imelda.
Tak ta bude!
Právě jsou všude kuřata v akci.
Zrovna jsem jich koupila 10 naporcovala a vařím ze skeletů vývar.
Pomazánka/salát se mi líbí a už se na ní těším.
to dělávám z filé v akci nebo z makrel…je to moooc dobré…kuře u nás nezbejvá..mladej z něj má rád řízky a my ho nějak nemusíme, jen na paprice nebo ala kachna…
Obdobu jsem dělala minulý týden, jen jsem navíc dala sterilovanou červenou papriku a sladkokyselý celerový salát, oboje nakrájené nadrobno. Bylo to vynikající.
Když jsem pracovala v jetřichovické škole,měla pod palcem kuchyni paní Macháčková. K ruce měla ještě dvě dámy a pětkrát denně nám servírovaly manu. A jen dvakrát týdně byla studená večeře, takže od definitivního puknutí z přežrání nás zachraňovalo to, že jsme žili uprostřed skal a všude bylo daleko a pěšky přes kopec… Jednou z jejich předkládaných lahůdek byla masová pomazánka. Nikdy a nikde už jsem takovou nejedla. Dokonce jsem jednou, asi deset let po té, vzala našeho Tondu na výlet a jela se paní Macháčkové zeptat. No jasně. Pozdě. Jenže koho by napadlo ve dvaceti sbírat recepty na dobu, kdy nebude svobodnej a bude krmit samečka a mláďata, zvláště, když to vůbec neměl v plánu, že jo?
No a tak dělám pomazánky z každého masa, které zbyde, přidávám aditiva možná i nemožná a doufám, že se někdy alespoň z dálky přiblížim macháčkovskému ideálu. Zkusim i tuhle, ale nebude to ona, neb nebyla kuřecí a určitě nestála jen na majonéze…
Luci, moje pracoviště bylo cca 8km od Jetřišek a třeba měly kuchařky mých dítek stejný recept? Zkusilas pomleté vařené hovězí, máslo a hořčici jako základ? Pak nějaké ochucovadlo a rozhodně tam nebyla majonéza.
Jsem z Děčína, u nás se mlelo vepřové – prorostlejší..a bez majonézy…
Z pečeného vepřového jsem často dělávala v dobách, kdy jsme zabíjeli vlastní čuníky. To bylo jen maso a hořčice+ cibule, někdy kyselá okurka nebo utřený česnek (bez másla, někdy trochu sádla, když bylo maso hodně libové). Teď už jen občas. Ale ta z dětského stravování byla z vařeného.
Aneb 3050, variace, kombinace.. Je fuk, jestli je z pečeného nebo zavařeného, furt je ňam. 😉
Kvěyto, máš u mě pusu! Rozhodně to bylo hovězí a máslo! Hořčice zní logicky, ale nebyla nijak výrazná a určo ještě něco… Ale jak ríkáš, asi měly stejné zdroje…
Zbytek kuřecího pečeného se u nás vyskytne málokdy, anžto nejradši kupuju jenom čtvrtky, ale když zbyde a neskončí v těstovinovém salátě, dělám takovýto kuřecí salát. Stejně jako Boženka s různou obměnou. I sterilovaná kukuřice, nebo nakládaná červená řepa je v něm dobrá😋😎
Tak pro mě je z hovězího nejlepší pomazánka domácí tatarák😉🤣
Ale pamatuju na masovou pomazánku na pionýrském táboře a ta byla nebeská.
Na čerstvém chlebu na obrovském tácu u okénka.Do každé ruky jeden krajíc,sednout si na schody před jídelnu…
na táborech se dělala z vepřovejch konzerv- z těch čínskejch,nám ji dělali na chmelu..patřila k nejoblíbenějším…
Určitě je to dobrý nápad jak ze zbylého kousku masa vytvořit něco dobrého a dá se přidat to co má kdo rád. Majonéza to spojí a dobrá večeře je na světě. Dnes byl v Černých ovcích test salátů (pochoutkový, vlašský a pod.). Nedopadly vůbec dobře. Tohle je mnohem lepší a člověk si to vyladí podle vlastní chuti.
Když jsem si přečetla recept, říkala jsem si, to si musím udělat, akorát bez té majonézy. Až pak jsem si všimla, kdo ten recept poslal, už jsem na to zapomněla. Masové pomazánky teď dělám často, je to pro mne lepší, když teď často navštěvuji zubaře.
Ano, to jsou nejvděčnější pomazánky ze zbytků masa. S majonézou jsem ale ještě nikdy nedělala, tak až zase něco zbude, bude i majonéza.