Naložit maso: nejlépe kuřecí stehenní řízky nakrájené na kostky, přidat olej, třený česnek podle chuti, grilovací koření, drcený kmín, pepř, kurkuma, promíchat a nechat uležet asi hodinu.
Mezi tím nakrájet papriku na větší kostky, kozí rohy (pálivé), cibuli najemno, červenou mletou papriku. Na sádle osmažit drobně nakrájenou cibuli, přidat mletou papriku, trochu zalít vodou a přidat nakrájenou papriku a kozí rohy, přidat trochu kmínu a soli a dusit pod pokličkou (netrvá to dlouho, paprika je brzy měkká). Až se téměř odpaří tekutina, přidáme naložené maso a opékáme do změknutí masa. Přidaná zelenina vytvoří příjemnou „omáčku s kousky podušené papriky“. K tomu rýže (já do ni přidala kurkumu).
POslala Nela: „Tohle jídlo vymyslel manžel a tak nám zachutnalo, že mi ho manžel uvaří když mi chce udělat radost (naposledy na Valentýna). Neuvádím množství surovin, protože ty se odvíjí od počtu porcí. Na dvě porce používáme 2 kuřecí stehenní vykostěné řízky, 2 sladké papriky, hrstičku pálivých kozích rohů (podle toho jak kdo má rád ostré, my jednou za čas zvládnem dost, ale i tak je potřeba dávkovat opatrně). Cibule na 2 porce stačí jedna menší. Množství koření a soli pak již záleží na chuti. Ta rozdušená paprika smíchaná s rýží je tak dobrá, že bych ji mohla klidně samotnou. Jsem zvědavá jestli to někdo vyzkouší a jestli mu to taky zachutná.“
Nelo, z toho tvého talíře, bychom se najedli 3…vypadá to moc dobře…my o víkendu budeme mít – jak jinak- líny…
kveto to tady jak o život,pod barákem zlatice – v ulici bílé špendliky..bych na to nejradši vzala plamenomet..je toho moc, dusím se, oči jak angorák a ještě oteklé..prášky moc nezabíraj, kvete toho rostě moc a v kombinacích,na které nejsem zvyklá…jaro mám ráda, ale co je moc,to je moc.. a nic tu nepomrzlo…
Tak nevím – vy máte na Beaveru samý nedochůdčata? Po tomhle by si manžel šel ještě přidat.
A možná bys na jaro měla jezdit na Saharu/Gobi nebo naopak k severnímu pólu. 🙂 Hele, zkus FLIXONASE nosní sprej – ale je to celkem drahý a pojišťovna to neplatí. 🙁
Nemám ráda pálivé,budete se smát,ale mne svědí uši vevnitř, když
je to ostré,ale kozí rohy mi chutnají,zrovna jako sladká pálivá omáčka,to zkusime….
U nas to bude problém – jà pálivé ne, mužskej by mohl i žiletky – musela bych dělat 2x – kuřecí a pálivé, vepřové a bez ostrých.. pro jednoho to dělat nebudu, ale snad přijde někdo na návštěvu..
Pálivé kozí rohy nejsou povinné, lze dát i nepálivé. Ale nám pálivé občas nevadí. S těma ušima jsem se pobavila😉co se tady člověk všechno nedozví. 🌞
Toto se bude určitě líbit zeťovi, ten má plechovou hu…ústa. Ten si tam určitě přidá ještě chilli. My ostřejší taky můžeme, takže vyzkouším, paprika je dobrá věc.
😄😄😄
Vypadá to zajímavě, všechny inkredence mám, vyzkouším. I s tou žlutou rýží – tu oblibujeme oba 😋😎
Dnes byla smažená kedlubna v trojobalu – s ďábelskou hořčicí olalááá
V neděli smažák ze strouhaného sýra taky zabodoval a už jinak dělat nebudu 😉
Já taky ráda pálivé. Občas mám období,že přiostřuju téměř vše co mám na talíři.
Uši jsou legrační 😊 mě ale většinou pak pálívá úplně opačný konec těla🤣🤣🤣