1 veka
smetanový jogurt nebo zakysaná smetana
1 vejce
2 lžíce majolky (není nutná, ale líp to chutná)
200 g strouhaného sýra
100 g šunky
100 g tvrdého salámu
(pažitka, jarní cibulka)
pepř
Troubu si předehřejeme na 180°. Šunku a salám nakrájíme na drobno. V míse rozšleháme vejce s jogurtem a majolkou, vmícháme nastrouhaný sýr a uzeniny. Lehce opepříme a můžeme přidat nasekanou pažitku nebo nať jarní cibulky. Plech vyložíme pečícím papírem, na plátky veky naneseme asi centimetrovou vrstvu směsi a pečeme 15-20 minut dozlatova.
Ingredience jsou na vás – vejce a jogurt nebo zakyska plus sýr jsou nutnost, ale jinak můžete zužitkovat různé zbytkové suroviny z lednice. „Pomazánka“ nesmí téct, musí být dostatečně hustá na to, aby se na plátcích veky v syrovém stavu udržela. Proto je lepší začít s polovičním množstvím jogurtu a nakonec ho postupně přidávat.
Dneska je blesk Marcela. Prý „UPB a doufám, že jsem první 🤣🤣🤣🤣“ . ano, jsi!
Tak já zakysanku a hned zítra si pošmáknu..😋 a jestli bude torouba stávkovat, zblsjznu to klidně bez pečení..
Bez pečení bych tam asi nedávala vejce. 🤣
Nene, zrovna se mi nechce snášet..🤣
Vypadá to dobře, dobré to bude.
Nemajíc veku, napatlám to na krajíčky chleba, ale tohleto chci! A brzy! 🙂 Díky.
to vypadá hodně jedle..dala bych si ..pár krajíčků..asi tak tolik, kolik se jich vejde na plech 😀
Mňam mňam
No to je krása! Toto se mi bude hodit zrovna v sobotu.
Kočky moje, je to fakt skvělé a jsem ráda, že jsem byla prvníííííííí 🤣🤣🤣
Taky budu mít návštěvu.,to se hodí díky moc…
.