400 až 500 g kuřecího masa (prsíčka, vykostěná stehna)
3 vejce
3 lžíce škrobu
1 lžíce sójové omáčky
1/2 lžičky kari
1/2 lžičky pepře
1 lžička soli
1 větší cibule
Maso nakrájíme na menší slabší řízky. Z vajec, škrobu, soli a koření
důkladně prošleháme marinádu, nesmí v ní zůstat hrudky. Pak do ní
vložíme maso a nakrájenou cibuli, promícháme a zakryté necháme
alespoň 2 hodiny v ledničce. Před smažením asi 1/2 hodiny předem
necháme venku trochu zteplat. Pak velkou (servírovací) lžící vkládáme
jednotlivé řízky i s marinádou do rozpáleného oleje a zvolna smažíme
po obou stranách do červena. Část marinády se na pánvi rozteče kolem
masa a vytvoří výbornou křehkou a křupavou krustu.
Doporučuji servírovat hned po usmažení, aby krusta nezvlhla.
Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo jen s chlebem.
Podle videa na YouTube „Vaříme s Kubíčkem“ připravila Fialka.
Tohle by se nemělo číst poránu! Fialko, Ty jsi ale pokušitelka! Zrovna jsem koumala, co bude zítra k obědu – a je vystaráno. Díky!!
Já ukládám a udělám.Vypada to pěkně a chutně.A s marinovanýma okůrkama to bude ňamka.
No jo, člověk neví, co dřív. To si dám líbit. Sice ne hned o víkendu, ale v týdnu máme taky hlad. 😋
To vypadá skvěle. Už se na těším, udělám, co nejdříve.
Tak tomu se u nás říká „řízky v čínským bahně“. Naučila mě to tchyně číslo jedna a jídlo u nás zdomácnělo. Jíme ho téměř výhradně s bramborovou kaší. Moje tchyně byla nevařivá (tchánův to byl koníček), ale jakýkoli řízky uměla skvěle, ba přímo excelentně.
Řízky zase jinak. Vypadá to prudce jedle, vyzkoušíme, ochutnáme 😋😎