čerstvé houby kolik máte a nebo podle chuti více či méně
3/4 hrnku bulguru
1 1/2 hrnku vody
asi 4 -5 stroužků česneku
sádlo ale jen tak 1/2 lžíce
slaninu na rozškvaření
menší cibuli
1 vejce
sůl
pepř
Vodu na bulgur je potřeba ochutit, protože bulgur po uvaření se ochucuje těžko. Vodu si dáme ohřívat a ochutíme trochu soli, pepře, jen na dlaních rozetřenou majoránku, špetku libečku a to stačí, protože chuť nám dají houby. Přidáme bulgur, přivedeme k varu, promícháme a když se téměř vyvaří voda, vypneme a pod poklicí necháme dojít. Mezi tím si na troše sádla rozškvaříme slaninu, to sádlo je jen aby se slaninka rozjela a pustila nám ten tuk. Přidáme cibulku, česnek orestujeme a přidáme houby a osolíme opepříme a restujeme až se odpaří všechna voda . Houby si prosím dochuťte jak jste zvyklí. No a teď tam dáme to vajíčko promícháme a dáme vše do bulguru, pěkně promícháme, dochutíme solí a pepřem dáme na talíře a bohatě posypeme sýrem.
Recept je od pana Josefa, rubriku „Dědečkovy recepty“ bohužel nemáme
asi stárnu …
tohle dělám s nudlema, s rejží,s pohankou, s krupkama..s bramborama (ale nedávám tam vejce)..proč mne nenapadl bulgur,kuskus a jáhly???
Díky pane Josefe!
Já to dělám jako „houbofleky“ – ty už tu myslím někde máme…
Houby nemaje tiše závidím a slintám na klávesnici
A to vypadá hooodně dobře! Bulgur máme rádi, tak ještě ty houby kdyby byly.
S pohankou bych mohla zkusit.Bulgur mě neoslovil.
Houby bohužel v tomhle vedru asi nebudou.Nejspís Šumava ?
Na tom talíři to vypadá moc pěkně.A já hlady šilhám.Jsem na rybách mám pěkného kapra a domů se mi nechce.Vane větřík voda hučí na brodu kousek pode mnou…
To je tejrání!!!
Myslíte, že by jeden z têch dvanácti mužskejch zařídil houby??🙏
Houbofleky dělávám, i kuskus s houbama , bulgur mne nenapadl. Ale kde vzít houby, když tady skoro neprší a je vyprahlý les (navíc poničený těžbou) by Josífek neporadil?
Takhle nezbývá, než recept uložit a vyčkat jestli se zadaří.
V nouzi použít žampiony a chuť dotáhnout houbovým kořením? Tak to aspoň plánuju zkusit já 😋