čerstvý pstruh
sůl
rozmarýn
tymián
petržel
citron
hladká mouka
máslo
Čerstvě zakoupeného pstruha vykucháme, očistíme a posolíme. Necháme v lednici minimálně jeden den odležet.
Druhý den očistíme od soli. Do bříška dáme kousek rozmarýnu, tymiánu a pár snítek petržele. Mírně pokapeme citrónem.
Obalíme v hladké mouce a opečeme na másle cca 5 – 6 minut z každé strany, maso musí zbělat.
Poslala francizska: „Manžel jel kolem sádky, k mojí velké radosti přivezl čerstvé pstruhy. Velice nerad je kuchá, ale jsou vynikající. Po vykuchání měl necelých 400 g.“
miluju ryby, zrovna minulý víkend jsme měli kapříka, ale tohle je siven.. i když to na sádkách prodávají pod názvem pstruh…maso je podobné, ale pstruh ho má prostě jiné..asi jako kuře uměle chované na maso a kuře z domácího chovu..
tím nehaním tento recept ani autorku..není nad čerstvou rybu..a fotka mi nahnala sliny jak nejlepšímu vlčákovi od profesora Pavlova..
Teda při vší úctě by mě zajímalo, jak to pod tou moukou poznáš. A krom toho jsem se dočetla, že tam, kde se siven vyskytuje společně s pstruhem obecným, dochází obvykle ke vzniku kříženců, neboť obě ryby se třou ve stejnou dobu.
HELO, PODLE TVARU HLAVY
Šárko, poraď, prosím, kde mám tedy koupit správného pstruha. Já mám pouze dvě možnosti. V obchodě, tam nekupuji. Ale možná bude lepší. Druhá možnost je na sádce. Mám jednu oblíbenou. Moc ochotný pán, velmi pečlivě se o ryby stará. Jsou to jeho mazlíčci. Ale ráda dám na tvé doporučení.
Hani, na sadkach ne..leda od rybaru nebo chytit v potoce…je to rozdil, ty bys to podle chuti poznala i to, ze to maso je proste jine…Haderka ma pravdu v tom, ze se nakrizej a vznikne misenec…
Šárko, takže pstruha budu muset koupit v obchodě. Rybáře rybářský lístek nemaje. Nepytlačím. Ale přiznám se, radši sivena nebo křížence než kapra. Rybí polévku z kapra miluji, kapra sním, ale neuchvátil. Ale ryby mám ráda.
Jejda, ryby…. My měli včera řízky se salátem. Manžel v z pondělně-úterního rybolovu přivezl svůj letošní trofejni úlovek – amura 88 cm a 7,56 kg. No coco, Vánoce můžou být i v létě, ne? 😉
Jani že gratuluji.Já jsem tento týden vytáhla z řeky 3 kapry 4-6kg. Už začínám rozdávat 🤣
Vánoce můžou být kdykoliv! Dala bych si.
Takové Vánoce bych si dala velmi velice často a ryby by se mi určitě nepřejedly. Čerstvé jsou čerstvé, ale nemám moc možností je získat, takže většinou jdu ulovit v mrazáku aspoň mořskou štiku. 🙂
Gratuluji panu choti i naší rybářce Evě. Přávidím… My dneska ukojili rybí choutky filetem z chlazené makrely z obchodu. Poslední kus předvánočního kapra z místních sádek (prodávají tam jen asi měsíc před Vánoci) jsem minulý týden upekla na žampionech.
Tak gratuluju..amur je lepsi jak losos…
Tak nevím co tomám doma za rybáře, všechno pustěj zpátky
Hani recept jak má na rybu být.Jednoduchý ! Věřím že jste si moc pochutnali.
Přesně!
U ryby mám ráda jednoduché úpravy. Chuť ryby vynikne . Je jemná.
Už je dýl, co jsme na sádkách koupili pstruhy lososové. Pstruha dělávám na pánvi po vykuchání a dekapitaci rozevřeného „jako knížka“. Příště zkusím takto vcelku – jednoduchost rybám sluší a my ryby můžeme v jakékoliv úpravě a množství😋
Tak teď už jen někde kolem sádek projet😎
V Tescu mají nonstop v krabicích 2 porce kapra a přiznám se, že si třeba i 2x do měsíce koupím . Jsem kaprem posedlá . Porci osolím, dám do překlopeného pečícího papíru na pánvičku na nejmenší plamen a nechám svému osudu dost dlouho , posléze překlopím na druhou stranu a zase nechám pomalinku opékat v tom papíře. Vznikne vynikající šťavnatá pochoutka – opečená. A druhý kousek na druhý den . To se mám !!!
Pstruhy my rádi. Nejraději, když zeť v zimě chytá na dírkách. Letos jsme si jich užili. A je pravda, že taky už přinesl křížence. Nicméně jsou dobří. A já je dělám úplně jednoduše. Osolím, do břicha kousek másla, případně ještě větvičku rozmarýnu a popráším moukou. Do pekáčku naskládám natenoučko nakrájený citron, na to pstruhy a dám péct. Až se trochu zapečou, potřu máslem a dopeču. V jednoduchosti je krása.