meloun
červená cibule
balkánský sýr
máta
Kus melounu nakrájejte na kousky, přidejte na jemné plátky nakrájenou červenou cibulku a nadrobte na to balkánský sýr. Lehce posypte nasekanou mátou. Nechte chvilku odležet a podávejte vychlazený.
Poslala Devětapadesátka: „Jojo, mlsná huba se neošidí. A salátu se neděste, zkuste, je fakt výborný!“
ten já ráda, je skvělej…nebojte se, fakt je to dobrá kombinace…
Kombinace se nebojím, jenže jak nakrojím, ochutnám…leda bych to nachystala předem a meloun krájela naposled. Pak by možná, MOŽNÁ byla mistička salátu..
Šla by místo balkánu niva??
zkus to..za mne ne..ta pliseň by se s mátou a melounem nemusela potkat ..balkan je vlastně jen slanej…
Sasi, asi bych to nezkousela. Jestli nemáš rada balkan, zkus Salakis, je jemnější, nebo fetu.
Děkuju, já totiž rvu Nivu všude, kam se dá – fetu ne, Salakis mě ještě nepotkal, tak zkusím balkán.
teď jsem ho kupovala, je vážně dobrej…
A krásná prezentace
Nene, mě nenalákáte, nepřesvědčíte, ani nezkusím. Pro mě je to kombinace přímo vražedná. Jednak nemám ráda ovoce se slaným a navíc je tam syrová cibule. Takže balkán pěkně například k rajčatům, mátu do mojita nebo do vody a meloun pěkně na plátky samotný. A cibuli vynechám úplně, leda až budu vařit a projde ohněm. Tak.😀
Já jsem minulý týden koupila melouna a tak jsem se na něj těšila…byl přezrálý úplně moučnatý…vyhodila jsem ho.Měla jsem vztek.
Ten salát vypadá moc pěkně ale asi si netroufnu.Melouna miluju pro jeho chuť .Tak nevím.
Tedy Evi, koupit melouna za peníz nemalý a muset ho vyhodit, to fakt naštve 😕
Já loni koupiila – úplně bez chuti, takže podruhé polovinu, krásně červený, taky bez chuti. Poťetí jsem koupila jen čtvrtku – byl úžasný. Snad se trefím.
a nenapadlo tě ho rozmixovat , přidat něco tequily nebo vodky, dozdobit mátou a vypít?
Napadlo mě něco bez alkoholu ale ta chuť samotná nestála za nic.
Škoda práce a jiného materiálu.
Sice si tu kombinaci nedovedu představit, ale jednotlivé suroviny jsou u nás oblíbené, tak až se zadaří a budou všechny po ruce, smíchám, ochutnáme. 😋😎
My takhle děláme špízy. Prostě napichujeme meloun a sýr na špejli, občas kapeme balsamicem a sypeme buď mátou, čerstvým tymiánem, nebo meduňkou. Cibuli jsme doposavád nedávali, ale protože narozdíl od a.reny ji můžem, není důvod to neprubnout. No, tak ještě toho melouna kdyby někdo přikutálel…
Vypadá to lákavě, ale nic pro mě. Mi meloun chutná jak sladký okurek. Všichni okolo se mi smějí, ale je to tak.