filety z makrely
sůl
mletý kmín
sladká paprika
na obalení hladká mouka a strouhanka v poměru 2:1
na smažení máslo s troškou oleje proti přepalování
Filety dobře osušíme, kůži napříč neřežeme po cca 2-3 cm (aby se ryba při smažení nekroutila), z obou stran posolíme a zlehka posypeme kmínem a paprikou. Smícháme si mouku se strouhankou – na 2 porce stačily 2 lžíce mouky a jedna strouhanky- a ve směsi rybu obalíme. Na pánvi na másle s trochou oleje na mírném ohni, nejprve kůží dolů, osmažíme dozlatova. Vhodná příloha brambory, nebo zelenina v jakékoliv úpravě.
Poslala Květoslava: „Já měla koupený chlazený filet, dá se i z menších mražených makrel, kdy se odstraní hlava, ryby se rozříznou napůl a odstraní se páteř.“
Ó to je nádhera😋 hned bych si dala, ale nejdřív musím koupit tu makrely. Ryby, ty my můžem👍
Taky bych si dala.Na řece to nebere .A makrela je moc dobrá.
zrovna mám v plánu jeden den o víkendu udělat rybu, tak se poohlédnu po makrele
Koupila jsem v Lidlu, když byly v akci. V balení 2 kousky akorát přes celou pánev. Stačilo oškrábat šupinky. Nebylo tolik práce, jako když jsem kupovala menší i s hlavou. Mouka smíchaná se strouhankou dodala křupavost a nepřepalovala se, jako když je jen čistá mouka. Časem bych chtěla tuto úpravu vyzkoušet i s jiným druhem ryby.
holky, někdy to zkuste z uzenou makrelou..vyndejte páteř, co nejvíc kostí, prořežte kůži, obalte a..ona horká uzená v těstíčku smažená,je taky moooc dobrá….
já makrely ráda a hejky…
Z uzené jsem dělala kuličky na způsob lososových od Úsměvky. Dobré bylo. Obalit a osmažit celý kus uzené, mne nenapadlo. Ryby máme rádi a můžeme v množství větším, než velkém, tak zkouším různé úpravy. Díky za tip, příležitostně vyzkouším. Těstíčko je míněno klasika – mouka + vejce?
ano..
Tato úprava se mi jeví jako víc než jen dobrá. Tak teď už jen tu rybu…
Ja vyzkouším hned, jak se rozhodneme pro rybí oběd. Jen to nebude makrela, ale kapr, pstruh nebo amur. Nejlepší úprava ryb je ta jednoduchá a tohle je přesně ono 😉
Já mám s makrelou doma trošku problém, nemůžu se zbavit chuti rybího tuku . Ovšem na dřevěném uhlí , to se můžu zbláznit