220 g hladké mouky
125 g másla
1 lžička soli
4 lžíce studené vody
Náplň:
3 cibule
1 lžíce oleje
250-300 g sýra (eidam, čedar, niva, …)
2 vejce
1 kelímek zakysané smetany
mletý pepř
Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a na oleji pomalu usmažíme dozlatova. Necháme vychladnout. Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme a necháme v ledničce půl hodiny odpočinout.
Sýr nastrouháme nebo rozdrobíme do misky. Přidáme celá vejce, zakysanou smetanu, opepříme a promícháme. Těsto rozválíme do kruhu a vyložíme jím koláčovou formu (průměr 25 cm). Propícháme vidličkou. Na těsto rozprostřeme vychladlou cibuli a zalijeme sýrovou náplní. Vložíme do trouby vyhřáté na 180° a pečeme do zezlátnutí okrajů asi 45 minut. Chceme-li koláč dělat na velký plech, použijeme dvojnásobnou dávku surovin
Na PŽ vložila 9.3. 2016 krasna.varvara.69, zchránila Imelda
Než se do toho pustím, ráda bych zvzůreček..😋
Takové koláče já mám moc ráda, dělávám je ale v zimě. Připadá mi, že pěkně zahřejí. Na zimu se netěším, na koláč jo.😉
Slaný koláč k večeři místo pizzy? Proč ne. Ale uložím a vyzkouším později. Jsem na tom jako Renatka – v létě peču minimálně a hlavně v remosce, v zimě ráda „přitápím“ troubou a dělám teplé večeře. 😋 Jen ať si zima hezky počká…😎
Já bych ochutnala už teď.
Touto dobou jsou na pořadu dne ovocné když už nějaké.
Ukládám vyzkouším.
To je tak krásná fotečka,respektive ten koláč